El Consell aprova la creació d'una comissió d'estudi per al futur de les pensions de jubilació

Els grups voten per assentiment el pacte d'Estat que no va poder tirar endavant la setmana passada

Comentaris

Carles Enseñat ha llegit la proposta d'acord.
Carles Enseñat ha llegit la proposta d'acord. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Consell General ha aprovat aquest dijous la Proposta d'acord per al foment d'un pacte d'Estat per a la sostenibilitat de les pensions de jubilació de la CASS. Aquest punt va quedar suspès durant la passada sessió. El demòcrata, Carles Enseñat ha anunciat que es crearà una comissió d'estudis que elaborarà un dictamen que s'haurà d'aprovar pel Consell General, com a molt tard, l'1 d'octubre. La comissió tindrà caràcter públic. La proposta s'ha aprovat per assentiment.

Enseñat ha agraït la tasca del PS, Terceravia i de Carine Montaner per arribar a l'acord i el seu vot favorable i ha ofert la col·laboració als grups d'oposició. "Garantir la sostenibilitat de les pensions dels nostres ciutadans és un tema de tal rellevància i calat que només cabia la possibilitat que el treball per aconseguir-ho fos des del consens de totes les forces parlamentàries", ha assegurat. El president del grup socialdemòcrata, Pere López ha fet esment a l'esperit de col·laboració i al tarannà de tots els grups del Consell. "És la prova que el diàleg porta a algun lloc. Ara és una proposta molt millor i amb la qual la societat se senti identificada", ha manifestat.

El president del grup parlamentari Terceravia, Josep Pintat ha opinat que "Andorra ha de tenir un sistema de pensions digne" i ha afegit que s'ha de fer d'una manera global.  mentre que el liberal  Marc Magallon ha volgut destacar "la voluntat de tothom per arribar a un acord". Ha volgut agrair a tots els consellers la feina feta. "Hem demostrat que quan ens hi posem, podem arribar a acords i hem de continuar així".

Des de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi ha subratllat que "és molt important que tots anem junts en aquest pacte d'Estat que ha de permetre garantir i millorar les pensions". Ha assenyalat que "pot haver-hi alguna mesura que no sigui popular, és responsabilitat de tots tirar-la endavant". La consellera no adscrita, Carine Montaner ha celebrat el pacte d'Estat "pel bé dels nostres jubilats que han treballat per fer créixer el país". Ha reconegut que "caldrà treballar de valent per garantir el futur de les pensions".

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending