La Casa de la Vall basteix els fonaments per la reforma de l’any vinent

La remodelació de la cuina n’és el primer tastet i es podrà visitar a partir de l’11 de març, emmarcant-se en els actes del 31è aniversari de la Constitució

Els dissenyadors presentant el cartell del 31è aniversari de la Constitució.
Els dissenyadors presentant el cartell del 31è aniversari de la Constitució. Consell General

El Consell General ha presentat els actes i el cartell per commemorar els 31 anys de la Constitució. La remodelada de la cuina de Casa de la Vall i una exposició temporal sobre la transformació que ha viscut durant el darrer segle són les principals novetats per donar pas a les reformes que patirà l’any vinent. El síndic general, Carles Ensenyat, ha explicat que més enllà dels entorns estan previstes tota una sèrie de renovacions de l’interior de l’edifici històric.

Ensenyat ha explicat que el projecte executiu dels entorns de Casa de la Vall està a punt d’acabar-se i “el presentarem al comú d’Andorra la Vella perquè ho validi abans”. La idea és començar les obres entre el setembre i el desembre. Durant aquest any, també es tirarà endavant el pla director per reformar les instal·lacions, tenint en compte que les darreres obres van ser l’any 1963. “S’està analitzant cadascuna per veure les adequacions que s’hi ha de fer. Sense una auditoria de sistemes no sabem el que hem de canviar”, ha exposat. Les obres es faran durant el 2025, tot i que l’11 de març es podrà veure un tastet amb la cuina ja reformada.

Ensenyat ha destacat el fet de “posar en valor el concepte de legitimitat democràtica amb 800 anys d’història d’activitat parlamentària”

Precisament, aquesta serà una de les novetats dels actes per celebrar el 31è aniversari de la Constitució, que s’han presentat aquest matí per part del Consell General. De fet, el mateix dia 11 de març s’inaugurarà una exposició temporal al cap de Casa de la Vall per apropar a la ciutadania la transformació que ha viscut en el darrer segle, especialment els joves. Ensenyat ha destacat el fet de “posar en valor el concepte de legitimitat democràtica amb 800 anys d’història d’activitat parlamentària”. De fet, es vol que tots els alumnes de primària dels sistemes educatius presents al país la visitaran.

ACTES TRADICIONALS

Els dies 13 i 14 hi haurà les tradicionals visites guiades. El dia de la Constitució al matí hi haurà l’actuació del conjunt d’acordions de l’Institut de Música i de la Grossband, l’audició de sardanes i el tradicional concert de l’ONCA, aquest carrer al Centre de Congressos. A la tarda hi haurà la tradicional sessió de Consell General a Casa de la Vall en què enguany s’ha convidat als ambaixadors acreditats i després la tradicional recepció del síndic.

D’altra banda, avui s’ha presentat el cartell d’aquest any elaborat per Mersistudio. Recorda una mica a un calendari d’advent i els dissenyadors han explicat que “vol mantenir els valors de la Carta Magna amb un reflex entre passat i present amb una barreja de tecnologia i tradició”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending