El cartell del 30è aniversari de la Constitució pretén reforçar el seu paper

Hi han treballat al llarg dels darrers mesos nois i noies amb síndrome de Down i Trastorn de l’Espectre Autista

Les noies, els nois i els professionals que han participat en l'elaboració del cartell.
Les noies, els nois i els professionals que han participat en l'elaboració del cartell. CONSELL GENERAL

El cartell del 30è aniversari de la Constitució pretén reforçar el paper central de la Carta Magna que garanteix els drets de la ciutadania i en la qual tothom s’hi ha de sentir representat. Per això, s’ha volgut comptar amb nois i noies per al disseny del cartell en una efemèride tan especial. El cartell s'ha presentat aquest dimarts.

Hi han treballat al llarg dels darrers mesos nois i noies amb síndrome de Down i Trastorn de l’Espectre Autista acompanyats dels professionals de Jecom Disseny a través del projecte Anissa. El síndic general, Carles Ensenyat ha dit que “volem remarcar la importància de la nostra Constitució, on tothom hi té cabuda, perquè la nostra Carta Magna ens regeix a tots i a la vegada ens ofereix igualtat d’oportunitats independentment de les nostres capacitats, diferents a cada persona”.

Per això, ha afegit: “no hem de prejutjar, limitar o condicionar aquestes capacitats  perquè precisament cadascú de nosaltres ha desenvolupat habilitats diferents. Per això, tots som capaços i incapaços a l’hora i hem d’obrir la nostra mirada en lloc de limitar-la”.

L’acte de presentació celebrat al vestíbul del Consell General ha comptat amb la presència dels nois i noies que han elaborat el cartell, els professionals que els han acompanyat, una àmplia representació dels grups parlamentaris i membres de la societat civil.

El cartell d’enguany inicia una col·lecció que s’anirà ampliant els pròxims anys amb altres obres dissenyades per artistes del país amb la vocació de promocionar-los. L’objectiu és que anualment, just abans de la commemoració de l’aniversari de la Carta Magna, es presenti una nova obra artística que passarà a formar part del fons d’art del Consell General.

CARTELL 30 ANYS CONSTITUCIO
CARTELL DELS 30 ANYS DE LA CONSTITUCIÓ

 

Comentaris

Trending