Cabanes i Lafoz seran el tàndem electoral dels liberals, amb ‘foc’ a Escaldes

A la formació li ballen alguns noms en la candidatura territorial i cerca suports per avalar la llista alhora que el comitè escaldenc està molest perquè Demòcrates els va vetar poder-se presentar en solitari a la territorial

Josep Maria Cabanes i Maribel Lafoz en una compareixença a la seu liberal.
Josep Maria Cabanes i Maribel Lafoz en una compareixença a la seu liberal. LIBERALS

Josep Maria Cabanes i Maribel Lafoz seran el tàndem nacional de Liberals. La formació que anirà coalitzada amb Demòcrates en tres parroquials està acabant de cercar els suports en forma d’avals per la candidatura estatal, que té pràcticament tancada. Alhora, hi ha molt malestar en el comitè d’Escaldes pels vetos que ha comportat el fet d’acabar arribant a una entesa amb els taronges a Andorra la Vella, Sant Julià i Ordino.

Cabanes i Lafoz tenen prou noms disponibles per a la candidatura nacional però encara ballen algunes posicions per donar totalment per tancada la llista. Fonts liberals han reconegut que la proliferació de llistes està fent molt complicat la recerca de suports. Amb tot, les mateixes fonts han indicat que fins demà a les 12 del migdia hi ha marge suficient per obtenir els suports necessaris, malgrat que “s’haurà d’‘espardenyar’ molt”.

Entre els noms que ara mateix hi ha sobre la taula i que, en principi, seguiran els de Cabanes i Lafoz hi ha els de l’actual vicepresident del partit i, alhora, president de l’Associació de Pagesos i Ramaders (APRA), Xavier Coma, i els de Pere Cerqueda i Josep Pubill, que als darrers comicis havia estat enrolat a les files de Terceravia. Pubill prové d’Escaldes, on hi ha un sector del partit molt molest amb Demòcrates.

En efecte, el gros del comitè parroquial presidit per Joan Comella va oposar-se a què els demòcrates pactessin amb Acció a Escaldes. Vist que l’aliança tirava endavant, es va confeccionar, amb l’aval de l’executiva nacional, una candidatura independent totalment liberal, que hauria estat encapçalada eventualment per Joan Torra i amb l’esmentat Comella, per exemple, de primer suplent.

En el marc de les negociacions entre Liberals i Demòcrates, aquests darrers van vetar la possibilitat que els primers concorreguessin de forma independent a la territorial escaldenca perquè podia restar vots a la candidatura sorgida de l’acord amb Acció. Finalment el comitè escaldenc va acatar les directrius de la direcció nacional, que va prioritzar els pactes en altres parròquies, però es reserva el dret de fer un ‘vot de càstig’ a la parròquia.

Presentació de les candidadures de Liberals.

Relacionat

Liberals presenta les candidatures amb el desig de ser l’onada blava

Comentaris (23)

Trending