Cabanes encomana als comitès locals tenir candidatures en solitari a punt aquesta setmana

Malgrat que s’exploren algunes llistes conjuntes amb Demòcrates, no està gens clar que les negociacions, que Espot també manté amb Unió Laurediana, acabin confluint

Josep Maria Cabanes en un acte al Pas de la Casa.
Josep Maria Cabanes en un acte al Pas de la Casa. LIBERALS

El candidat a cap de Govern de Liberals, Josep Maria Cabanes, ha donat instruccions les darreres hores als comitès parroquials que a final d’aquesta setmana com a molt tard tinguin candidatures en solitari a punt. Això no treu que hi pugui acabar havent algun pacte amb Demòcrates o Unió Laurediana, però hores d’ara les negociacions no està clar que acaben resultant exitoses.

El president de Demòcrates i màxim responsable de l’executiu, Xavier Espot, està tenint converses diverses per mirar de tancar aliances entre el sector ideològicament conservador del país. Fa uns dies, justament, es va veure amb Cabanes, situació que es torna a produir aquest dimarts. I aquest dilluns, a banda de trobar-se a l’edifici administratiu, per exemple, amb la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que no està del tot tancat que sigui la número 2 de la candidatura nacional dels taronges, també va rebre Josep Pintat i Josep Majoral. Tots dos són els màxims exponents d’Unió Laurediana-Terceravia.

Encara no és gens clar que hi hagi una entesa entre aquests grups que representa el centre-dreta del país. Per aquest motiu, Cabanes ha demanat a tots els grups parroquials que estiguin a punt per anar en solitari. És una manera, també, de pressionar els demòcrates, alhora que els taronges també han anat preparant llistes en solitari en el mateix sentit: posar pressió. Ara mateix, però, i més enllà de la situació de Sant Julià, que no està clar com acabaria quedant, només sembla viable una entesa a Andorra la Vella.

Però no és gens clar que si els demòcrates accepten aliar-se amb els liberals només a la capital, la formació que electoralment lidera Cabanes acabin acceptant l’acord. Hores d’ara, Liberals té clara una candidatura a Canillo amb Jaume Bonell com a cap de cartell i entre altres noms, el de Sergi Alís pren força a Encamp. A la Massana no està gens clar que els liberals facin res. I a la capital, en cas d’una llista conjunta, Jordi Cerqueda seria el nom liberal. Però aquest mateix hauria deixat clar que no està disposat a formar part d’una candidatura territorial en solitari.

Comentaris (10)

Trending