S'obre la porta a la cessió de terrenys de Casa Rossell a Grifols

El Consell General ha donat suport al projecte de llei de modificació del Codi de l’Administració, del 29 de març del 1989, i de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme

Comentaris

Un moment de la sessió d'aquest dijous.
Un moment de la sessió d'aquest dijous. Consell General

El Consell General ha aprovat el projecte de llei de modificació del Codi de l’Administració, del 29 de març del 1989, i de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, del 29 de desembre del 2000. Això permet tirar endavant la construcció d’un centre de recerca immunològica per part de la farmacèutica Grífols als terrenys de Casa Rossell, a Ordino. El projecte s'ha aprovat amb 25 vots a favor, cap en contra i l'abstenció de Carine Montaner.

El cap de Govern, Xavier Espot ha dit que "actualitzant aquestes lleis dotem de seguretat jurídica el projecte de Grifols, però també estem establint una mirada a mitjà i llarg termini perquè s'implantin més projectes d'aquestes característiques"Espot ha detallat que es tracta de retocs "senzills, però molt transcendents que permeten ser palanca de canvi per la diversificació econòmica del nostre model. Això permetrà fomentar sectors que aportin valor al país i la implantació del centre d'investigació a Ordino suposarà, entre d'altres, un creixement econòmic i oportunitats per als joves".

Per part del grup demòcrata, ha intervingut Ester Molné i ha destacat la importància d'activitats com la de Grifols per diversificar l'economia i el futur del pais. La consellera socialdemòcrata, Judith Salazar que ha participat de manera telemàtica, ha indicat que "s'ha introduit un mecanisme per tal que la declaració dels projectes d'interès nacional no es faci des d'un punt de vista unilateral".

El conseller de Terceravia, Joan Carles Camp ha reconegut que la instal·lació de Grifols a Andorra "pot tenir un efecte crida per a l'arribada d'altres empreses capdavanteres". Ha agraït a la farmacèutica la seva col·laboració amb Andorra durant la pandèmia. "Aquests actes son d'agrair". La consellera no adscrita, Carine Montaner creu que "abans de posar en marxa el projecte s'hauria d'haver fet una consulta popular a la parròquia d'Ordino". Ha lamentat la manca de transparència i el caràcter urgent del projecte. Ha justificat la seva abstenció perquè "cal demanar  un estudi d'impacte i que es consulti a la Unesco per aquest projecte, ja que un laboratori d'aquesta tipologia pot arribar a manipular patògens de nivell 3".

En aquest sentit, Espot ha opinat que "aquest centre no suposa cap risc per a la ciutadania", afegint que és un projecte de baix impacte ambiental. També s'ha referit a la proposta de Montaner de dur a terme una consulta i ha afirmat que "implantar un centre de recerca no és motiu per fer-lo".

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending