Andorra Endavant demana comparar la via preferent i el sistema antic de tria de metges

La presidenta del grup parlamentari, Carine Montaner, ha entrat diverses preguntes escrites dirigides al Govern respecte al Tercer Pagador i la seva generalització

Comentaris

Carine Montaner durant la rèplica en el debat d'investidura
Carine Montaner durant la rèplica en el debat d'investidura

El grup parlamentari Andorra Endavant, més concretament la presidenta, Carine Montaner, ha entrat aquesta setmana diverses preguntes escrites dirigides al Govern relacionades amb la sanitat. Específicament, s’ha demanat un estudi comparatiu entre la via preferent i el sistema antic de tria de metges. També sobre el Tercer Pagador i la seva generalització.

Montaner ha demanat al Govern si ja s’està treballant en la recepta electrònica que els farmacèutics reclamen o si es té previst instaurar un altre tipus de sistema “per tal de garantir i d’agilitzar el sistema de reemborsament de les farmàcies de cara a l’estiu”. Andorra Endavant assenyala que considera necessari generalitzar el Tercer Pagador a tots els ciutadans “per tal d’eliminar el fre econòmic d’avançament dels diners per anar a l’especialista, fer proves mèdiques i comprar els tractaments mèdics”.

Així mateix, pel que fa a la via preferent, la presidenta del grup parlamentari ha demanat si s’ha fet o s’ha previst un estudi dels resultats de la seva posada en marxa “ressaltant les fortaleses i debilitats de l’actual sistema en comparació a l’antic sistema de tria de metges tant per l’usuari com per la CASS”. Segons Andorra Endavant, l’estudi hauria d’incloure diverses conclusions com l’evolució dels costos per la CASS, abans i després de la implantació de la via preferent, l’avaluació de la satisfacció dels usuaris de l’antic sistema.

Comentaris (1)

Trending