“Això dels incompliments dels dirigents governamentals comença a ser preocupant”

Els socialdemòcrates veuen estupefactes com “massa responsables de l’executiu no compleixen amb les normes que haurien de vetllar perquè tothom les respecti”

Xavier Espot i Eric Jover en una roda de premsa.
Xavier Espot i Eric Jover en una roda de premsa. SFGA

L’entorn socialdemòcrata veu amb preocupació “això dels incompliments governamentals, que comença a ser escandalós”. La sensació explicitada per fonts del Partit Socialdemòcrata (PS) ve a tomb amb el fet que un operari com a mínim subcontractat de forma al·legal hauria estat treballant al xalet en construcció titularitat del cap de Govern, Xavier Espot. “Hi ha incompliments en matèria laboral, en matèria fiscal, respecte de la nacionalitat i sobre les mesures d’estalvi energètic”, recorden les fonts.

Les fonts consultades, que es mostren amb prudència davant la propera contesa electoral, repassen els darrers fets que han esquitxat dirigents governamentals. Fan referència a l’incompliment en matèria tributària del ja exministre Eric Jover que el va obligar a deixar la cartera de Finances. També al fet que hagi transcendit ara que al seu dia l’actual secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, va haver de renunciar a corre-cuita al passaport espanyol.

L'obrer peruà, treballant amb les ferides de l'operació encara visibles.

Relacionat

Un peruà subcontractat afirma que el van fer treballar convalescent d’apendicitis a la casa d’Espot

Les referències són, també, per la qüestió d’Espot i l’operari de nacionalitat peruana contractat de forma anòmala. Recorden les fonts socialdemòcrates consultades que en matèria de salut, seguretat i higiene en el treball, el promotor de l’obra, que en aquest cas seria el cap de Govern a títol particular, té responsabilitats. I que s’ha d’assegurar -o ha de disposar de la persona encarregada directa de l’obra- que tot compleix amb la normativa vigent. En cas contrari, pot comportar-li responsabilitats.

Eric Jover preparant al seu despatx una compareixença de premsa.

Relacionat

Ministre de Finances expedientat per no pagar impostos

Finalment, citen el cas de l’estalvi energètic. “No es pot pretendre invocar segons què a la majoria perquè tu -en referència a integrants de l’equip governamental- es puguin saltar el sentit comú de l’estalvi en els seus negocis privats.” En aquest sentit, recorden les fonts socialdemòcrates consultades, la pregunta formulada per Pere López en una de les darreres sessions de control al Govern en relació a les cortines d’aire dels locals comercials del centre del país, afirmen les fonts, es va posar molt malament al cap de Govern.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending