L’adeu de Ferran Costa… de la comissió legislativa d’Educació i Cultura

El conseller del grup parlamentari independent fa una al·locució per acomiadar-se però deixa clar més tard que és només del grup de treball que ha presidit les dues darreres legislatures

Ferran Costa durant una reunió en una comissió legislativa.
Ferran Costa durant una reunió en una comissió legislativa. Toni Solanelles

Si algú només hagués escoltat les paraules del conseller general independent Ferran Costa al final de la reunió conjunta de les comissions legislatives de Cultura i Educació i d’Afers Socials, hom pensaria que l’actual integrant d’Acció no pensa seguir en primera línia política. Costa ha fet una petita al·locució dient que després de vuit anys no tornaria a presidir la comissió d’Educació i Cultura. Però semblava que les seves paraules havien de transcendir aquell grup de treball concret.

“No anava tan enllà”, ha matisat després a consulta de l’Altaveu.“No he arribat a tant”, ha afirmat Costa quan se li ha demanat si havia pres la decisió d’abandonar la primera línia del foc polític. Porta mesos, algun any ja, des de la polèmica dels salaris, força exposat. I amb un notable desgast que l’afecta personalment. A ell i als seus negocis. Per això molts que han escoltat el seu petit discurs de comiat han donat per fet que plegava.

Costa ha ressaltat el fet que la immensa majoria de qüestions i textos legals que han passat per la comissió que presideix s’han tancat amb consens, fet que, ha dit, mostra el caràcter dels components de la comissió i la importància de la matèria a tractar. Ha agraït, doncs, la col·laboració dels consellers que han format part de la comissió les dues legislatures i, també, la feina feta pels dos ministres amb els quals ha hagut de treballar més intensament, Eric Jover i Ester Vilarrubla.

Semblava un comiat d’un cantó per dir adeu de tot plegat. Però preguntat per l’al·locució i tot plegat, sense aclarir massa res -ningú sap exactament què pensa fer Acció en el panorama electoral- ha somrigut per exposar el que considerava que havia volgut dir. “El que tinc clar és que la meva trajectòria com a president de la comissió legislativa d’Educació acaba aquí.” Sobre la seva presència a les llistes per a les properes generals o no, per ara, es guarda el roc a la faixa.

Comentaris (6)

Trending