A2 Security i Toni García ja no assessoren Govern

El ministre Jordi Gallardo, en resposta a la consellera general del PS Susanna Vela, assegura que l’executiu ja no manté cap relació amb les empreses del conegut militant liberal

Comentaris

Jordi Gallardo, en primer terme, i Toni Garcia, a la dreta i al fons, en una executiva de Liberals d'Andorra.
Jordi Gallardo, en primer terme, i Toni Garcia, a la dreta i al fons, en una executiva de Liberals d'Andorra. LIBERALS

El ministeri de Presidència, Economia i Empresa assegura que les empreses A2 Security i A2 Security Assessors ja no presten cap servei a Govern. Així s’afirma en resposta a les preguntes formulades per la consellera general del grup socialdemòcrata, Susanna Vela. Per tant, s’entén que la relació amb les societats, propietat del conegut militant de Liberals, Toni García, va finalitzar amb el segon contracte adjudicat des de l’executiu.

El passat maig, Vela va tramitar tres preguntes sobre la qüestió que el Govern, ara, ha respost. Ho ha fet de forma escrita però, també, molt curta. A la qüestió sobre si qualsevol de les dues empreses o el seu representant, García, mantenien encara l’assessorament, el ministre, Jordi Gallardo, es limita a indicar que “ja no presten cap servei”. Ni al seu ministeri ni a cap altre.

Per això, ja no hi ha cap resposta a la segona de les preguntes, amb les quals Vela demanava saber la modalitat contractual emprada, l’import i l’objecte de l’encàrrec. En el seu dia, la consellera va justificar les preguntes pel fet de no disposar de cap informació sobre si García o les seves societats continuaven assessorant Govern.

És el que havien fet durant gairebé dos anys, en un contracte que sempre va ser vist amb recel des de les files socialdemòcrates, que al llarg d’aquest temps van formular diferents iniciatives parlamentàries sobre l’afer. Per un primer contracte, adjudicat de forma directa, A2 Security va percebre, segons l’edicte publicat al BOPA, un total de 21.250 euros, entre juny i desembre del 2020. Aquest darrer mes, es va adjudicar un segon contracte per “prestació de serveis per a l’assessorament en matèria d’inversió estrangera” per un import de 50.000 euros. En total, d’un any, entre el 24 de desembre del 2021 i el 24 de setembre del 2021. Des de llavors, i segons el mateix BOPA, es constata que no hi ha cap nou contracte amb la societat.

Comentaris (5)

Trending