“Tenim la ferma convicció de crear una eina de lluita de les classes populars del país”

Els promotors de les mobilitzacions per l’habitatge s’agafen un temps de treva per comprovar la resposta dels governants, anuncien futures accions i fins i tot alguns animen a nacionalitzar-se a aquells que hi tinguin dret per poder canviar amb el vot l’actual línia política

Un moment de la manifestació del passat 8 de desembre.
Un moment de la manifestació del passat 8 de desembre. Toni Solanelles

Els promotors de les mobilitzacions en defensa de l’accés a un habitatge digne asseguren que tenen “la ferma convicció de crear una organització que sigui una eina de lluita de les classes populars del país”. Per ara, i vist el resultat “brutal” de la manifestació d’aquest divendres, s’agafen un temps de treva, “uns dies de pausa, de veure com responen els governants, però sobre tot d'escoltar què diu el poble, i d'estudiar quin i de quina manera serà el següent gran pas”.

La immensa majoria dels impulsors del moviment ciutadà són persones anònimes que necessiten centrar-se a activitats personals i familiars, però deixen clar que “no abaixarem els braços. Hem d’agafar les regnes i fer tot el necessari per què la gent deixa de patir”. En una comunicació a través de les xarxes agraeixen la participació ciutadana a la mobilització “massiva i pacífica, i alhora amb molt de soroll i ganes de lluitar”. I també dones les gràcies “particularment, a l’USdA, per tot el treball fet, suport legal, logístic i aportant material i companys necessaris”.

Per ara, continuaran treballant des de l’anonimat, però sempre seguint “un procés democràtic com ha sigut fins ara”. I això, admeten, implicarà “temps i moltes mans”. Fora del discurs oficial dels promotors de les mobilitzacions però també entre els impulsors d’aquestes reivindicacions s’anima la ciutadania, aquella que hi tingui dret, a obtenir la nacionalitat andorrana per poder adquirir drets polítics. I és que una cosa que indigna tots els participants és que els governants s’escudin en què els que surten al carrer no són persones integrades al país.

A les xarxes socials es pot veure clarament com la immensa majoria dels ciutadans que reivindiquen solucions i aquest divendres van sortir al carrer són persones de nacionalitat andorrana o que porten moltíssims anys al país. D’aquí que s’animi aquells que ho vulguin i puguin a adquirir el passaport per tal de poder concórrer als comicis i, amb el vot, canviar la situació, atès que hores d’ara seria l’únic mecanisme per fer donar un tomb i evidenciar, mantenen, a la classe política dirigent actual que aquells que protesten estan més integrats al aís del que es pretén fer creure.

Comentaris (12)

Trending