“La manifestació ha assolit xifres històriques i enviem un missatge claríssim al Govern”

La Coordinadora Habitatge Digne a Andorra celebrà la participació i deixa clar que “hi ha una preocupació i cada vegada és més àmplia i no deixa de créixer”

La manifestació arribant al final del regorregut.
La manifestació arribant al final del regorregut. Albert Sanjuan

Per sobre de les 2.500 persones, segons la Coordinadora Habitatge Digne a Andorra. Són xifres que un dels membres del moviment, Joan Ramon Crespo, ha titllat d’“històriques”. S’ha superat l’afluència de la del el 31 d’octubre i la del 16 de novembre al Consell General. Assegura que “s’ha enviat un missatge claríssim al Govern que hi ha una preocupació  i cada vegada és més àmplia”.

Els promotors de la manifestació estaven molt satisfets del poder de convocatòria que han tingut. Abans de començar un miler de persones ja s’havien concentrat a la plaça Coprínceps i al final, hi hauran assistit més de 2.500, sempre segons xifres de l’organització. “Ens satisfà plenament perquè en la primera hi va haver més de mil persones i a la segona, 500. Superar avui totes aquestes xifres és històric a nivell de país”, ha expressat.

Assegura que la llei de mesures sobre l’habitatge que amplia les pròrrogues dels contractes de lloguer a tres anys “fa la sensació que s’ha fet per fer-nos callar i demostra que el que s’ha fet fins ara és insuficient”

La resposta ciutadana a la marxa d’aquest dijous ha servit, segons Crespo, per “enviar un missatge claríssim al Govern que hi ha una preocupació i cada vegada és més àmplia i no deixa de créixer”. Assegura que la llei de mesures sobre l’habitatge que amplia les pròrrogues dels contractes de lloguer a tres anys “fa la sensació que s’ha fet per fer-nos callar i demostra que el que s’ha fet fins ara és insuficient”.

Des de la Unió Sindical d’Andorra asseguren que “l’èxit de la manifestació ha estat de la ciutadania” i asseguren que “el poble s’ha despertat i ja no té por”. El secretari general, Gabriel Ubach, ha deixat clar que des de fa un any “la situació s’ha agreujat i ja és hora que la gent surti i cridi els greus problemes estructurals que hi ha”. Recorda que quan es va començar a parlar de la problemàtica de l’habitatge es parlaven de preus de 1.300 euros i ara ja són 2.500. “Si no fan cas a les mesures que hem proposat al Consell Econòmic i Social de posar un topall, els pisos arribaran als 4.000 euros”, ha advertit. Assegura que no volen posar fi al negoci dels lloguers i demana a Govern i al Consell General que treballen per solucions immediates i deixa clar que “no volem almoines perquè el problema l’han creat ells”. Tant ell com la secretària d’organització del SEP, Carla Guinot han exigit als guanyadors de les eleccions comunals “solucions i que les propostes no es quedin en paper mullat”.

La presidenta de Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, també ha agafat el micròfon durant els parlaments finals per destacar que “els mercats no es regulen sols” i demanar polítiques equitatives perquè “no sabem quantes dones estan en situació de pobresa”.

Un cop acabada la manifestació des de la Coordinadora Habitatge Digne remarquen que ara “cal una reflexió a l’hora de plantejar reivindicacions molt concretes i hem de continuar treballant com hem fet fins ara”. Joan Ramon Crespo té clar que “si s’ha d’anar més enllà, cal saber el què volem exigir al Govern”.

Comentaris (14)

Trending