Les ‘exigències’ d’Interior fan trontollar la concentració del 14-M

Els promotors de l’acte que vol evidenciar la crítica a la gestió de la crisi sanitària estan avaluant els següents passos a seguir farts que se’ls assenyali

Una imatge de la plaça del Consell General, on s'hauria de fer la concentració.
Una imatge de la plaça del Consell General, on s'hauria de fer la concentració. ARXIU

Que Salut hagi autoritzat els protocols per a la concentració que un grup de ciutadans vol dur a terme el 14 de març (14-M) per evidenciar el seu malestar amb com s’estan gestionant alguns aspectes derivats de la crisi sanitària no vol dir que s’acabi duent a terme. Hores d’ara, les condicions que hauria exigit el ministeri d’Interior no permeten assegurar que l’acte s’acabarà realitzant. Els seus promotors ho estan avaluant a consciència.

Segons fonts properes al col·lectiu promotor, que demana respecte a les seves decisions i posicionament, no està clar que s’acabi realitzant la concentració, tot i que tampoc es pot descartar. Què demana Interior, ara per ara, no ha transcendit. Els promotors de l’acte, en la seva demanda, deien no haver-se de fer responsable de l’incompliment eventual d’algun assistent, i això va contra la Llei de seguretat pública, que exigeix un responsable últim a qui exigir qualsevol falta que es produeixi en el marc d’un esdeveniment autoritzat.

Una imatge de la plaça del Consell General.

Relacionat

Salut ja ha validat els protocols per a la concentració crítica amb la gestió de la pandèmia

Falta encara un mes i s’han d’avaluar moltes variables. Els organitzadors de l’acte estan ara treballant amb la màxima discreció amb tot plegat farts de què se’ls assenyali com ‘els dolents de la pel·lícula’ i que se’ls acusi del que consideren frivolitats. Per ara, directament afirmen que no és moment de cap nova comunicació sinó de fer les corresponents anàlisis internes abans d’anunciar qualsevol decisió. Sí que és clar és que haver-se sentit al centre d’una suposada polèmica els ha incomodat moltíssim. Les fonts consultades asseguren que els promotors de l’acte mantenen la seva oposició rotunda al fet que se’ls pugui considerar ‘negacionistes’.

En aquest sentit, les fonts consultades, que no són directament dels promotors de la concentració, afirmen que “no neguen en cap cas l’existència de la malaltia. El que es neguen és a acceptar certes restriccions o decisions que s’estan adoptant amb l’excusa de la pandèmia i que consideren, en alguns casos, que no estan justificades”. De moment, i mentre no es comuniqui el contrari, la previsió és que la concentració es faci el 14-M entre 12 i 13 hores a la plaça del Consell General.

Comentaris

Trending