Despenalitzar l’avortament en els tres supòsits bàsics, per raons econòmiques i per causa d’incest

El PS ha d’acabar de consensuar amb les entitats feministes les esmenes a presentar al projecte de llei d’igualat efectiva

La consellera general Judith Salazar.
La consellera general Judith Salazar. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El grup parlamentari socialdemòcrata va garantir a les entitats feministes del país que promouria via esmena aquelles reivindicacions que els esmentats col·lectius fan i que el projecte de llei d’igualtat efectiva, que tot just ara inicia el camí parlamentari, no reculli. En aquest marc, el Partit Socialdemòcrata (PS) preveu tornar a posar sobre la taula la despenalització de l’avortament. En els tres supòsits bàsics, per motius d’índole econòmica i, tal com demana la Cedaw, davant l’eventual cas que l’embaràs sigui conseqüència d’un incest.

La consellera general socialdemòcrata Judith Salazar ha explicat que això és el que hi ha, a priori, sobre la taula, però que encara s’ha d’acabar de treballar amb els grups de dones. En aquest sentit, però, ha remarcat que un col·lectiu com el d’Acció Feminista, que probablement és el més institucionalitzat, ha manifestat obertament que reclama la despenalització de l’avortament. I és en aquest marc on es mourà més o menys el PS. Salazar ha afirmat que les esmenes encara no s’han presentat. I que el pas es farà una vegada s’hagin consensuat amb les entitats feministes.

Els tres supòsits bàsics (violació, malformació de fetus i perill de vida per a la gestant) són els que diferents institucions internacionals demanen despenalitzar. I que el PS també avala perquè ho ha sotmès en més d’una ocasió a votació als seus òrgans de representació. Alhora, els socialdemòcrates també estan a favor de la despenalització per motivacions econòmiques. Finalment, la Cedaw, l’organisme depenent de les Nacions Unides, també sol·licita que la interrupció de l’embaràs sigui possible quan aquest estigui motivat per un incest, i d’aquí que molt probablement també ho recollirà l’esmena que presenti el PS.

Comentaris (1)

Trending