Els salaris dels temporers d’aquest hivern seran un 7% superiors als de l’any passat

Els diferents reglaments de quotes d’immigració que es van aprovar aquest dimecres han tingut un augment en la mateixa proporció que l'augment que s’ha aplicat al sou mínim aquest any 2022

Façana del Servei d'Immigració.
Façana del Servei d'Immigració. ARXIU

Els treballadors temporers que accedeixin a una autorització inclosa en la quota aprovada dimecres cobraran un 7% més en xifres rodones -en puresa una mica més- que els empleats temporals que van treballar al Principat l’hivern passat. Això serà així, si no canvia, perquè “els diferents reglaments de quotes d’immigració que es van aprovar aquest dimecres han tingut un augment en la mateixa proporció que l'augment que s’ha aplicat al salari mínim aquest any 2022”, segons fonts governamentals.

Els empresaris que es troben amb la necessitat de contractar treballadors de temporada estan molt pendents dels decrets que recullin les diferents graelles, on s’estableix el salari que s’ha d’aplicar als treballadors estrangers i fronters en funció de les respectives ocupacions professionals. Respecte de les quotes de l’hivern passat i, per tant, acordades la tardor del 2021 hi ha d’haver un augment substancial. Certament, el reglament estableix graelles salarials pels treballadors forans “però evidentment estira també el que s’ha d’acabar pagant a la mà d’obra local”, han reconegut les fonts.

Josep Maria Rossell durant la compareixença d'aquesta tarda.

Relacionat

Reduïda a la meitat l’experiència necessària perquè els temporers puguin accedir a la quota general

Vistes les diverses regularitzacions salarials que s’han anat produint durant l’any, no sempre lineals, molt sovint en funció del salari mitjà o el sou mínim, el teixit empresarial ja estava molt pendent del que podia passar i de la possible puja. Si no canvien molt les coses, els decrets que es publiquin dimecres vinent al BOPA confirmaran el que fonts oficials governamentals ja han vingut més o menys a avançar.

En aquest sentit, les fonts consultades han explicat que “les graelles salarials tant del Reglament de quota general d'autoritzacions d'immigració aprovat al mes d'abril d'enguany així com el Reglament especial d'autoritzacions temporals d'immigració per al sector hoteler aprovat al mes de maig del 2022 es van actualitzar de conformitat amb la variació de l'índex de preus al consum aprovat per Govern per l'any 2022, és a dir amb un increment del 3,3%”.

Un cambrer en un restaurant de la Massana.

Relacionat

La CEA demana fer conviure la quota general i la de temporada pel sector turístic

A banda d’això i a més a més, “les graelles salarials de tots els Reglament de quotes, general i especials, aprovats aquest dimecres, dia 12 d’octubre del 2022 pel Govern han estat actualitzades amb el mateix increment que aquell que l’executiu va aprovar al mes de maig de 2022 amb relació al salari mínim inter professional  i que era del 3,67%.” Per tot plegat i “en definitiva, tots els salaris de les graelles salarials dels diferents Reglaments de quotes d'immigració que es van aprovar ahir han tingut un augment en la mateixa proporció que l'augment que s'ha aplicat al salari mínim aquest any 2022”.

Comentaris (13)

Trending