El PS avisa que Andorra “té o tindrà un greu problema” amb Espanya i el tipus efectiu

Pere López ha mantingut aquest dilluns una trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot, per exposar-li el contingut exacte dels contactes que ha mantingut les darreres setmanes

Pere López a la tribunal del Consell.
Pere López a la tribunal del Consell. ARXIU

El líder parlamentari del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, té clar que Andorra “té o tindrà un greu problema” amb Espanya i el tipus efectiu que grava la fiscalitat al Principat. López coincideix amb la coalició governamental que l’esmena d’Unidas Podemos perquè es torni a considerar el país paradís fiscal òbviament “no tirarà endavant”, però això no treu que hi pugui haver altres dificultats derivades del projecte de llei sobre el frau fiscal.

Pere López ha lamentat que la majoria parlamentària s’enroca, a parer seu, amb la qüestió del paradís fiscal i no vol veure que la problemàtica és una altra. “El projecte de llei introdueix el concepte de baixa tributació”, de tributació “substancialment inferior”. I això s’aprovarà sí o sí perquè no hi ha cap esmena sobre aquesta qüestió. Per tant, i sabent que l’esmena d’ERC que pretenia definir exactament què volia dir aquesta tributació baixa no tirarà endavant, el terme i la seva aplicació quedarà a discreció dels aplicadors de la norma.

En aquest sentit, el líder socialdemòcrata ha recordat que els tipus efectius en relació a l’IRPF, a l’impost de societats, o a l’impost sobre la renda dels no residents a Andorra, és molt més baix que els seus equivalents espanyols. I, per tant, el país “té o tindrà un greu problema” i, en conseqüència, “caldrà fer coses” perquè el concepte que introdueix el projecte de llei “obre la porta” a fer moltes consideracions que poden anar en detriment d’Andorra.

Tot això ho hauria exposat el president parlamentari socialdemòcrata al cap de Govern, Xavier Espot, durant una reunió que han mantingut aquest matí a l’edifici administratiu on López ha acudit a donar compte de les trobades mantingudes especialment la setmana passada amb diversos dirigents de formacions polítiques espanyoles per tractar la qüestió. Per a Pere López, la gestió del seguiment que ha fet de la qüestió l’administració andorrana en el seu conjunt no ha estat gens bona i deixa la posició del país en una situació molt complexa.

Comentaris (12)

Trending