El PS adverteix que s’ha d’analitzar si les inversions de FEDA estan sent prou rentables

Els socialdemòcrates reclamen “un sistema impositiu més just” per poder redistribuir millor el suport públic i mirar de rebaixar les dificultats creixents que tenen les famílies per viure a Andorra

Pere López en roda de premsa aquest dilluns.
Pere López en roda de premsa aquest dilluns. Toni Solanelles

El preu de l’energia elèctrica i dels hidrocarburs preocupen a la ciutadania en general. També, és clar, al Consell General. Els grup parlamentari socialdemòcrata ha mostrat la seva preocupació pel fet que FEDA estigui estudiant un increment tarifari que podria encarir la llum “un 20% o més”. Per aquest motiu, el president del PS, Pere López, ha advertit que potser abans cal estudiar si les polítiques d’inversió de l’energètica han estat adequades.

López no s’ha esplaiat excessivament en la qüestió, però sí que ha indicat que si fa poques setmanes el director general de FEDA, Albert Moles, reconeixia que es tenen contractes amb els proveïdors estrangers a llarg termini que han fet poder sostenir l’impacte del preu de l’energia, ara sembla qüestionable que es vulgui culpar la compra d’energia de tots els mals de la companyia. D’aquí que el parlamentari socialdemòcrata ha afirmat que caldria veure si “FEDA ha fet una política d’inversions i unes polítiques de diversificació que hagin estat prou rentables”.

Pere López: “Aquest país s’està posant molt difícil per a moltes famílies per a poder-hi viure”

No ha posat cap exemple en concret, però era evident, per exemple, que López es referia a la planta de cogeneració de Soldeu, entre altres projectes que no sembla que hagin estat dels més encertats. També respecte dels carburants, i sense al·ludir directament a la taxa verda però donant-ho a entendre, Pere López ha reconegut que “és un tema del qual n’haurem de parlar”.

Amb tot, el president del grup parlamentari socialdemòcrata ha lamentat que “aquest país s’està posant molt difícil per a moltes famílies per a poder-hi viure”. Les manifestacions s’han fet en el marc de la presentació de la moció per demanar la retirada del decret de preus sociosanitaris, que encareix l’aportació que han de fer els usuaris per poder accedir a les residències.

Emmarcat en aquest fet, i parlant de l’encariment generalitzat de preus, la també consellera general del PS Judith Salazar ha explicat que “nosaltres volem un sistema impositiu més just” per tal que les arques públiques disposin de més recursos per poder redistribuir-los millor entre la societat andorrana, entre la ciutadania.

Comentaris (1)

Trending