Les pròrrogues per esmenes deixen la Llei d’economia digital en el llimb

Govern va aprovar el projecte el mes de juliol de l’any passat i encara continua la seva tramitació

Comentaris

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo presentant el projecte a la comissió legislativa.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo presentant el projecte a la comissió legislativa. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El projecte de Llei d’economia digital continua la seva tramitació després que el Govern aprovés el projete el mes de juliol passat.  És un text que es considera important però que està encallat per les pròrrogues –més d’una desena-, per presentar esmenes a l’articulat.

El 7 de juliol el Govern va aprovar a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el Projecte de llei d’economia digital, emprenedoria i innovació. Aquest projecte té l’objectiu de promoure nous models de negocis vinculats a l’economia digital, fomentar l’emprenedoria i fer més atractius els avantatges competitius de l’economia andorrana, donant cobertura jurídica a nous models d’innovació i de transformació digital i també incentivant la creació d’empreses. La complexitat del text ha fet que es demanin més d'una desena de prorrogues per presentar esmenes.

La llei, segons Gallardo, ha d'ajudar en la diversificació de l'economia del Principat i establir els marcs legals de tendències laborals que el teixit empresarial demanda. Entre altres conceptes, es definirà l'estructura legislativa del 'coliving', un tipus d'habitatge pensat per al professional o estudiant que es desplaça temporalment en un lloc i que, per la tipologia de feina, prefereix un tipus d'allotjament compartit.

El fet que es tracti d'un text pluridisciplinari i que la comissió corresponent estigui treballant en altres projectes allarga la seva tramitació, i com passa amb la d'actius digitals, hi ha el temor que pugui quedar desfasada en alguns punts.

Comentaris

Trending