La plataforma de criptomonedes que va inundar de publicitat Andorra no està registrada al país

L’AFA admet que actualment la compravenda de bitcoins no es pot considerar al Principat una activitat financera i, conseqüentment, no necessita una autorització del supervisor

Un dels rètols publicitaris que han aparegut els darrers dies al país.
Un dels rètols publicitaris que han aparegut els darrers dies al país.

La plataforma de compravenda de criptomonedes que opera sota la denominació comercial Bit2Me i que fa uns dos mesos va inundar de publicitat molts dels OPIs del centre del país no està inscrita degudament al registra de comerç ni té tampoc autorització per dur a terme algunes de les activitats financeres que du a terme, entre les quals, però, no s’hi pot incloure la compravenda de bitcoins.

Així ho responen el ministre de Finances, Eric Jover, i el director general de l’Autoritat Financera (AFA), David Cerqueda, al president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, que el 28 de maig va fer una bateria de preguntes a l’executiu arran del comunicat d’advertència que va fer el supervisor. Pintat volia saber, entre altres coses, en base a quina normativa podia operar Bitcoinforme i quines autoritzacions necessitava.

Josep Pintat.

Relacionat

Terceravia demana a Govern sobre l’advertència de l’AFA per la societat Bit2Me

La resposta a la pregunta ha estat publicada al Butlletí del Consell i, en essència, Jover es remet a una carta de Cerqueda, encara que alhora recorda que Bit2Me no està degudament com a comerç al Principat. En virtut d’això, no podria dur a terme cap activitat comercial al país. Una part de la bateria de preguntes de Pintat, el ministre declina respondre-la perquè fa referència a la proposició de llei d’actius digitals i el titular de Finances, escamat ja amb l’informe que el Govern pretenia pagar per fer les esmenes escaients al text, recorda que està a tràmit parlamentari i que no li pertoca entrar a fer suposicions.

Cerqueda, en la seva carta, explica diferents qüestions i deixa clar que la web que es publicitava pels carrers del Principat ofereix serveis de diferent naturalesa. Així, el director general de l’AFA explica que actualment, amb la legislació vigent a Andorra, la compravenda de bitcoins no es pot considera una activitat financera i, per tant, sota aquest prisma no hi cal intervenció del supervisor financer. En canvi, hi ha altres activitats que du a terme Bit2Me que sí que requeririen l’autorització del regulador i la societat en qüestió no la té.

Un dels rètols publicitaris que han aparegut els darrers dies al país.

Relacionat

Crit d’alerta del supervisor financer sobre una plataforma d’intercanvi de criptomonedes

Amb tot, però, Cerqueda aclareix que l’advertència que es va formular al seu dia es va realitzar en pro de la protecció dels inversors. “Cal entendre que la publicació d’aquest tipus d’advertència no implica el pronunciament de l’AFA sobre la conformitat o no amb la normativa vigent de l’activitat duta a terme per una entitat, sinó que es limita a informar que no és una entitat regulada i supervisada per l’AFA i que, per tant, el potencial inversor no disposarà de les garanties de les quals disposen les entitats operatives del sistema financer”.

Comentaris (1)

Trending