L’hostaleria i el comerç reclamen una solució de llarga durada per poder trobar personal qualificat

Aquest matí s’ha reunit per primer cop el grup de treball que coordinat des del departament de Turisme de Govern pretén donar resposta a les necessitats d’alguns sectors que consideren que malgrat els aturats que hi ha al país costa trobar mà d’obra eficaç

Un moment de la reunió, en format híbrid, presencial i telemàtica alhora.
Un moment de la reunió, en format híbrid, presencial i telemàtica alhora. CEA

Els sectors de l’hostaleria (hotels i restaurants) i del comerç reclamen a l’administració solucions -legals i normatives, però també de gestió del dia a dia- per aconseguir un marc adequat i de llarga durada en el temps (que serveixi almenys per a les properes temporades d’hivern i d’estiu del 2022) per facilitar la contractació de personal qualificat. Entenen hotelers i comerciants que tot i que hi ha força aturats al Servei d’Ocupació la mà d’obra que s’oferta no sempre pot respondre a les exigències requerides.

Tot plegat s’ha posat de manifest aquest matí durant la reunió que per primera vegada ha dut a terme el grup de treball creat per tractar la manca de treballadors per alguns sectors del país, especialment l’hoteler, la restauració i el comerç com s’ha dit. El grup, format per tècnics de diferents ministeris, el coordina el director del departament de Turisme, Sergi Nadal.

Aquesta primera reunió ha servit, segons un comunicat oficial de Govern, per copsar les demandes i punts de vista dels diferents actors, per abordar la situació actual però amb la voluntat de trobar una solució de continuïtat que permeti afrontar amb garanties també la pròxima temporada d’hivern i la d’estiu de l’any vinent. Així, el sector ha proposat canvis relacionats amb la normativa actual, com ara flexibilitzar alguns dels requisits per poder venir a treballar, o ampliar facilitats relacionades amb el dia a dia dels empleats, com ara l’ampliació dels horaris del transport públic. Actualment les quotes d’immigració generals segueixen obertes i que la xifra de persones inscrites al Servei d’Ocupació continua sent elevada, per bé que no tots els treballadors en recerca de feina tenen el perfil i competències per ocupar aquestes places.

En la trobada hi han participat els secretaris d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé, i de Justícia i Interior, Joan León, a banda de diversos tècnics dels ministeris de Presidència, Economia i Empresa i Turisme. A més, també hi han assistit representants de la CEA i la Cambra de Comerç i de diferents associacions del sector del país. L’administració s’ha compromès a estudiar les demandes alhora que espera rebre la informació addicional que s’ha demanat a les associacions, i el grup es tornarà a reunir a inicis del mes de setembre.

Comentaris (30)

Trending