Gallardo manté que dels actius digitals “el que em preocupa és que tinguem la millor llei possible”

El ministre de Presidència i Economia s’alinea amb Espot i Jover, considera que la polèmica sorgida són “batalles polítiques internes” i nega invasió de competències: “És un tema estètic”

Jordi Gallardo oferint explicacions.
Jordi Gallardo oferint explicacions. Toni Solanelles

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha negat ingerències de l’executiu sobre el legislatiu en el marc de l’adjudicació d’un assessorament jurídic sobre la proposició de llei dels actius digitals i ha assegurat que les formes en què es va anunciar la contractació de Cases & Lacambra van pecar de manca “d’estètica”. Pel titular ministerial, que s’alineat amb les manifestacions fetes pel cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Finances, Eric Jover, “el que em preocuparia és que no fóssim capaços entre tots de tenir el millor text possible”.

Gallardo, en el marc d’un acte d’Actua Empresa, ha afirmat que no pensa que la polèmica sorgida al tomb de l’esmentada adjudicació tingui un efecte negatiu en relació a futurs inversors. Tot plegat, segons el ministre, es tracta de “batalles polítiques internes que queden en la discussió parlamentària”. Ha admès que “sempre les coses són millorables. Si ens hem equivocat en alguna cosa, ha sigut un tema d’estètica. Certa que estèticament i formalment les coses també s’han de fer bé”, ha reconegut el titular d’Economia, que no ha aclarit si hi haurà algun procés de correcció o esmena de l’adjudicació controvertida.

Carles Naudi, Marc Magallon i David Montané van ser els encarregats de presentar la proposició de llei.

Relacionat

‘Terratrèmol en somort’ a la coalició governamental pel fangar dels actius digitals

En qualsevol cas, Gallardo, que ha garantit que la posició governamental és única i no hi ha diferència de colors polítics que integren l’executiu, ha afirmat que “no s’ha suplantat el rol que tenen els grups parlamentaris” per molt que en el contracte publicat al BOPA s’hi deia clarament que l’assessorament tenia a veure amb la redacció d’esmenes, una circumstància que de cap de les maneres concerneix a l’executiu. Segons Gallardo, la pretensió és “facilitar informació” tot “aportant informes” en relació amb una “llei que requereix de molta revisió perquè és molt complexa i no tothom hi entén”.

Per al titular de Presidència, el que s’ha d’aconseguir és que el text final sigui “el més sòlid possible” i que gaudeixi de “major seguretat jurídica”. En cas contrari, i no pas per una “polèmica local”, sí que hi podria haver temor dels futurs inversors. “El risc d’espantar inversors el podríem donar si el text no obté un resultat de màximes garanties”. L’oposició, però, i en certa manera ho ha vingut a admetre Gallardo, no ho veu com la majoria. I hi veu clarament la voluntat, com a mínim, de redactar gairebé de nou la proposició de llei ara a tràmit parlamentari.

Comentaris (1)

Trending