Llei d’economia digital per intentar atraure encara més ‘youtubers’ al país

El ministre de Presidència i Economia presenta les oportunitats d’inversió i l’aposta per la innovació sostenible d’Andorra en una conferència

Un moment de la conferència del ministre Jordi Gallardo.
Un moment de la conferència del ministre Jordi Gallardo. SFGA

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha ofert aquest dilluns al migdia una conferència al Círculo Ecuestre de Barcelona en la qual ha presentat les principals línies estratègiques i les oportunitats d’inversió d’Andorra, centrades en la digitalització i la sostenibilitat amb un fort component d’innovació. Gallardo ha anunciat la imminent entrada a tràmit parlamentari d’una llei d’economia digital per intentar atraure talent d’alt valor afegit cap al país. O dit més planerament: atraure més ‘youtubers’ i ‘influencers’.

Sota el títol ‘Oportunitats d’inversió, innovació, sostenibilitat i economia digital com a pilars de l’Andorra del futur’, a l’acte han assistit més de 40 empresaris de la capital catalana –que s’han interessat per l’estratègia de diversificació econòmica del Govern–, així com la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, el president i el vicepresident del Círculo Ecuestre, Antonio Delgado i Enrique Lacalle, respectivament.

Gallardo ha destacat, segons un comunicat oficial de Govern, la importància del procés de diversificació econòmica del país, passant per la transformació digital, el desenvolupament sostenible i l’impuls de la innovació. En aquest marc, el titular de Presidència, Economia i Empresa s’ha referit a qüestions com l’arribada de la multinacional farmacèutica Grífols a Andorra, ha fet balanç de l’acollida de la XXVII Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de govern i ha exposat quina ha estat la gestió de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 fins al moment.

El titular ministerial ha fet menció dels onze sectors prioritaris de l’estratègia de diversificació són el ‘blockchain’, el ‘fintech’, l’e-commerce i els e-sports, el ‘health&wellness’, la biotecnologia, l’esport, l’educació, la producció audiovisual, el ‘GreenTech’ i l’agricultura

En el seu parlament, el ministre ha remarcat que tot i la crisi l’any passat, la inversió estrangera ja va representar el 5,5% del PIB del país i ha fet menció dels onze sectors prioritaris de l’estratègia de diversificació són el ‘blockchain’, el ‘fintech’, l’e-commerce i els e-sports, el ‘health&wellness’, la biotecnologia, l’esport, l’educació, la producció audiovisual, el ‘GreenTech’ i l’agricultura. Paral·lelament, Jordi Gallardo s’ha referit al projecte de zona franca.

Pel que fa als futurs reptes del país, el ministre s’ha referit a la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea. En aquesta línia, Jordi Gallardo ha abordat la qüestió de les comunicacions internacionals i el desenclavament geogràfic andorrà, remarcant l’impuls de l’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell amb l’obertura de futures línies regulars de vols, el projecte de l’heliport nacional o l’estudi de la possible viabilitat de l’arribada del ferrocarril.

Els empresaris presents al col·loqui s’han interessat pels avantatges que ofereix Andorra per a l’arribada d’empreses, ressaltant qüestions com l’estabilitat política, la seguretat jurídica, la qualitat de vida o la fiscalitat competitiva. En aquest sentit, Gallardo ha explicat que s’està treballant una llei d’economia digital que entrarà a tràmit parlamentari durant el mes de juny, tot amb l’objectiu de retenir i atraure talent al país d’alt valor afegit. El ministre de Presidència, Economia i Empresa també ha mantingut aquest dilluns diverses reunions de treball amb empreses vinculades al sector de la mobilitat elèctrica i de la innovació i recerca.

Comentaris (1)

Trending