L’ACU tanca la campanya contra la ‘taxa verda’ amb 12.799 firmes recollides

L’organització considera “tot un èxit” la recol·lecta i té intenció de presentar les signatures la setmana que ve al Consell General per aconseguir que en la tramitació legislativa es posposi l’entrada en vigor del tribut

Comentaris

Les signatures s'han recollit durant un mes.
Les signatures s'han recollit durant un mes. ACU

La campanya de recollida de signatures per posposar l’aplicació de la nova taxa del carboni “ha estat tot un èxit”. Aquesta és la conclusió que fa l’Associació de Consumidors i Usuaris (ACU) d’Andorra després d’haver recollit en un més 12.799 signatures que seran lliurades la setmana vinent al Consell General perquè siguin tingudes en compte durant la tramitació del projecte de llei i s’introdueixi alguna esmena al redactat que faci endarrerir l’entrada en vigor del tribut.

Segons que ha anunciat l’organització a través de les xarxes socials, l’ACU, amb la col·laboració de l’Associació d’Importadors de Carburants (Asidca) ha recollit 12.799 signatures que volen palesar el malestar de la població que, en la situació econòmica actual, s’ha mostrat majoritàriament contrària a l’aplicació d’aquesta taxa. La campanya de recollida de signatures va començar el 19 d’abril i va finalitzar el passat 19 de maig. En aquest període totes les persones que viuen a Andorra i aquelles que són frontereres han pogut signar un document que es va posar a disposició de tots els consumidors a les benzineres del país.

L’objectiu de l’ACU amb aquesta campanya, com s’indicava en el document, era “posposar l’aplicació d’aquesta taxa, ja que es considera que el nou impost incrementarà els preus dels carburants destinats al transport i a calefacció, i que l’actual situació de crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19, no és millor moment per afrontar increments de preus en productes de primera necessitat”. Des de l’associació “es pensa que aquest increment de preus disminuirà la competitivitat d’Andorra i pot afectar a l’atractiu turístic del país al disminuir el diferencial de preus amb els països veïns”.

A l’organització també li preocupa, “i molt”, que aquest nou impost acabi repercutint en el preu de totes les mercaderies que arriben a Andorra a l’encarir-ne el transport, i això es tradueixi en un increment de preus generalitzat que afecti a tots els productes; alimentació, farmàcia, roba, electrònica, papereria, etcètera, i també als serveis professionals.

Comentaris (1)

Trending