Policies denuncien a Liberals que han d’usar telèfons personals per a tasques de feina

Gallardo assegura que el cos “no està pacificat sinó marginat” i anuncia més recursos humans i materials perquè el país pugui mantenir el nivell de seguretat

-
-
Funcionaris del cos de policia han alertat aquest dimarts a representants de la candidatura liberal de la manca de mitjans que tenen, tant en recursos humans com en tècnics. I han posat com a exemple que en més d’una ocasió han d’usar telèfons mòbils personals per a desenvolupar tasques policials. Davant d’això, el candidat a cap de Govern de la formació, Jordi Gallardo, s’ha compromès a dotar la policia de més recursos humans i tècnics, ja que “la seguretat és un dels nostres actius irrenunciables i cal continuar-hi treballant”. 

Gallardo i els també candidats de la llista nacional Eva López, número tres, i Èric Alguacil, número nou de la candidatura nacional, expolicia, han mantingut una trobada a l’edifici administratiu de l’Obac amb els funcionaris del departament que han volgut acudir a la reunió. El candidat a cap de Govern liberal ha assegurat que “cal inversió en recursos per poder tenir més promocions de policies i que Andorra pugui tenir el nivell de seguretat que es mereix”. A més, ha pogut copsar en primera persona que “el cos de policia no està pacificat sinó que està marginat al contrari del que s’explica” després de vuit anys en els quals no s’han fet les coses bé.

Durant la trobada, els agents de policia han exposat la seva preocupació per les mancances de personal i material que pateixen. En alguns casos, aquesta deixadesa ha portat els agents a fer servir els seus mòbils personals per tasques policials, segons han explicat alguns dels assistents. Gallardo ha lamentat “aquesta mancança absoluta perquè els agents puguin desenvolupar la seva feina” i ha afegit que treballarà “per recuperar la dignitat del treball de policia”.

Derogació de la llei de Funció de Pública 

El candidat liberal s’ha compromès amb el cos de policia “a fer una nova Llei de la Funció Pública que derogarà la que s’ha aprovat només amb els vots de DA”, tal com es recull en el programa electoral de L’A. També ha afirmat que “el nou text es consensuarà amb els agents implicats” i que mentre no estigui definida la nova norma és “partidari d’aplicar la Llei de Funció Pública de l’any 2000”.

Comentaris (1)

Trending