La policia imposa més de 200 sancions per consumir alcohol al carrer

La majoria de les multes s'han posat entre gener i aquest mes de febrer, sobretot al Pas de la Casa amb l'increment de l'activitat de l'oci nocturn

Ampolles d'alcohol llançades en un espai públic.
Ampolles d'alcohol llançades en un espai públic. ARXIU

Entre el mes d’octubre del 2022 i fins al 10 de febrer d’aquest any, el cos d’ordre ha imposat 208 multes per beure alcohol en espais públics. D’ençà l’inici de la temporada d’hivern les sancions s’han incrementat substancialment a les parròquies altes, sobretot lloc on hi ha activitats d’oci nocturn com el Pas de la Casa.

La Llei de seguretat pública estableix una multa de 300 euros per a les persones que consumeixin begudes alcohòliques al carrer. En gairebé cinc mesos, la policia n’ha sancionat més de 200. Segons les dades facilitades a l’Altaveu, entre el gener i els primers dies de febrer se n’han posat 144, de les 209. La majoria de casos han tingut lloc al Pas de la Casa, tenint en compte l’augment de l’activitat de l’oci nocturn que hi ha durant la temporada d’hivern.

Concretament, de l’1 al 10 d’aquest mes, s’han multat 77, de les quals 76 són turistes i un resident. D’aquestes, pràcticament la totalitat han estat a la localitat encampadana i una a la capital. Fonts policials han explicat que durant aquests mesos es reforça la vigilància amb més presència del cos d’ordre. Cal tenir en compte que el cos d’ordre forma part de la taula transversal per a la millora de l’oci nocturn amb el comú d’Encamp, representants del ministeri de Turisme i Telecomunicacions, del ministeri de Presidència, del ministeri de Medi Ambient, del sector de l’oci nocturn, el consell econòmic i social del Pas de la Casa i els veïns.

En només deu dies se n’han posat més que durant tot el mes de gener quan se’n van imposar 67. En aquest cas, es van multar 54 turistes i 13 residents. La gran majoria van tenir lloc al Pas (38) i al Tarter (24).

Tot i no ser temporada d’hivern, 43 persones van ser caçades a l’octubre per consumir alcohol al carrer i, en aquest cas gran part de les sancions es van posar a Andorra la Vella. En canvi als mesos de novembre i desembre han estat els que menys multes hi ha hagut per aquesta qüestió, 7 i 14, respectivament.

Comentaris (3)

Trending