Podem prepara la segona acampada per denunciar la situació de l’habitatge

La mobilització es farà a finals del mes que ve, tindrà el mateix format que l’any passat i s’hi denunciarà l’existència de pisos pastera o l’increment de famílies que han de viure sota un mateix sostre

-
-
Podem Andorra està treballant en l’organització de la segona acampada per denunciar la situació que es viu amb l’habitatge al Principat. En principi, la mobilització es farà a finals del mes que ve i tindrà un format molt similar al de l’any passada: estesa de tendes de campanya a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella durant 24 hores. Podem va començar a lligar la convocatòria aquest passat dimecres, al tomb de la reivindicació de l’1 de maig, i diversos dels col·lectius que van participar en la jornada de denúncia laboral també se sumarien a la protesta pel difícil accés a un habitatge digne.

El portaveu de Podem, Joan Seguí, ha explicat que aviat “farà un any de la primera acampada i el Govern ha fet cas omís a aquella reivindicació. Es va aprovar una llei òmnibus que no ha servit res de res” i la garantia d’un habitatge digne per a tothom està lluny de ser realitat, segons Seguí. “No s’avança”, ha denunciat. I hi ha afegit que veient que la configuració del futur Govern “ens pot portar a tenir més dreta” fa necessari que “prenguin nota” de la situació.

Seguí ha denunciat que la ciutadania cada vegada viu amb “més precarietat” i una situació “molt malmesa”. Ha lamentat que no es respecti l’estimació reconeguda internacionalment de no haver de dedicar més del 30% del salari a l’habitatge i ha denunciat que pràcticament, en molts casos, el preu del lloguer d’un habitatge s’equipara al salari mínim, és a dir, 900 euros. Per això és necessari visualitzar la problemàtica i denunciar totes les situacions abusives i insostenibles.

Podem ha rebut les darreres setmanes, amb la finalització de la temporada hivernal, amb la clausura de les estacions d’esquí, el malestar de “molts temporers que han hagut de convertir els habitatges en veritables pisos pastera” i que “ja ens han anunciat que molt probablement l’any que ve no tornaran”. La formació política també hauria constatat l’increment del nombre de famílies que s’han d’ajuntar i viure sota un mateix sostre per compartir despeses. 

“Estem davant d’una veritable crisi social”, ha remarcat Seguí, que ha explicat que l’acampada, que es prepararà amb temps, ja tindria el suport de formacions polítiques com Partit Socialdemòcrata i la seva branca jove, i SDP; organitzacions sindicals com el SAT o l’USd’A; o col·lectius juvenils com Fridays for Future Andorra o Hippies Andorra.

Comentaris (2)

Trending