Plega el número 2 del departament de compliment normatiu de Vall Banc

Comentaris

Plega el número 2 del departament de compliment normatiu de Vall Banc
Plega el número 2 del departament de compliment normatiu de Vall Banc

El número 2 de l’actual departament de compliment normatiu de Vall Banc ha deixat l’entitat per voluntat pròpia. Encara que no n’han transcendit ni detalls ni la motivació, diverses fonts han coincidit en afirmar que en la base de la decisió hi poden haver desavinences amb la nova direcció L’exguàrdia civil Luis Manuel Soler Benítez apareix també al sumari del ‘cas BPA’ arran d’un dels darrers informes efectuats per la policia andorrana en relació a operatives col·laterals amb les compensacions.

Soler, mà dreta d’Alfredo Español, que també ha aparegut en el sumari, en aquest cas en relació al ‘cas Landstreet’ i que va desenvolupar un paper crucial en el controvertit -per la Justícia i l’acusació particular exercida pel Govern- informe elaborat pel despatx d’advocats Molins&Silva sobre el risc penal que podien assumien els principals comandaments de BPA i Banco Madrid arran d’algunes operatives que feia l’entitat, es va acomiadar fa uns dies dels seus ja excompanys a través d’un correu electrònic.

El fins ara número dos de ‘compliance’ de Vall Banc va arribar a BPA després de deixar la Benemèrita. Va començar com un gestor poc més que ras. Va dirigir l’oficina d’Ordino i posteriorment va estar un temps destinat a BPA Panamà. Quan va tornar es va incorporar a l’àrea de suport jurídic d’internacional, on ja va coincidir amb Español, amb qui ja aniria de bracet en els temps següents, inclòs el seu pas al banc pont. Segons diverses fonts, la nova direcció de Vall Banc mira amb lupa el departament de compliment normatiu.

Comentaris

Trending