Pintat acusa DA i PS de ser “el mateix”

Al cap de llista de terceravia no li ha agradat gens la polarització que mostren les enquestes i ha mostrat el seu malestar en un acte per presentar els trets bàsics d’un “projecte a llarg termini”

-
-
Al cap de llista de la terceravia, Josep Pintat, no li ha agradat gens que la primera enquesta que s’ha fet pública, la del Centre de Recerca Sociològica (CRES) mostri una clara diferència entre demòcrates i socialdemòcrates i tota la resta, fins a evidenciar que l’escó del propi Pintat pot acabar ballant. Per això ha disparat amb bala assegurant que “DA i PS són el mateix” i ha acusat l’actual Govern de ser el responsable de la polarització existent.

Pintat ha evidenciat el seu respectuós malestar en un acte en què, acompanyat dels números 2 i 3 de la candidatura nacional, Joan Carles Camp i Ruth Vila, ha presentat les línies mestres del programa electoral de la terceravia, “un projecte a llarg termini, amb l’objectiu d’abordar els problemes d’Estat”. La formació ha presentat un programa global, que parteix de l’anàlisi del partit amb cent accions generals per assentar el futur d’Andorra i de les properes generacions. 

Pintat, com s’ha dit, s’ha referit també a la polarització dels partits que concorren a les eleccions del proper 7 d’abril, i ha assegurat que “ha estat l’actual cap de Govern qui ha generat aquesta situació durant els vuit anys del seu mandat, a causa de les mesures populistes que ha aplicat”, ha sentenciat Josep Pintat. 

Terceravia es presenta, assegura, com un grup de persones amb fortes inquietuds que volen que la situació canviï. Josep Pintat, ha valorat com un fet positiu que un percentatge important dels candidats de terceravia s’impliquen per primer cop en la política. Aquesta situació es deu, segons el candidat, “al neguit generat pels vuit anys de mandats dels Demòcrates”. El candidat de terceravia ha explicat que la formació concorre als comicis amb un programa electoral que “parteix d’una anàlisi de país, per tenir un model econòmic de creixement que doni resposta a les necessitats de totes les persones”

Amb els contractistes d’obra

Els representants de la terceravia també han tingut temps, aquest deivendres, per reunir-se amb una àmplia delegació de l’associació de contractistes d’obra (ACODA). La principal reclamació d’aquest col·lectiu ha estat la Llei d’ordenació de la construcció a Andorra, que hauria de regular aspectes essencials del procés de construcció, i que hauria d’establir les obligacions i les responsabilitats dels agents que intervenen en el procés, així com les garanties necessàries per al seu adequat desenvolupament. El número 2 de la terceravia, Joan Carles Camp, ha afirmat que “sembla mentida que després de 8 anys de govern de DA i de 280 lleis, els demòcrates encara no hagin vist la necessitat de desenvolupar la llei que reguli l’ordenació de la construcció a Andorra”

Durant la reunió, l’ACODA i la terceravia han tractat també altres temes, com l’habitatge, el desenvolupament d’una llei específica de concessions administratives, la Llei de Contractació Pública, la creació de la Taula Nacional de Contractació Pública, la Inspecció Tècnica d’Edificis, la iniciativa ‘Andorra regenera’, la potenciació de convenis internacionals de formació professional, el Pla Renova i la necessitat d’un pla nacional d’infraestructures en l’edificació. Els candidats de terceravia han pres el compromís de fer els estudis i d’esmerçar els esforços que siguin necessaris a favor del desenvolupament de la necessària Llei d’ordenació de la construcció d’Andorra.

Comentaris

Trending