Pintat acusa DA d’actuar amb “improvisació” generant “desconcert i reaccions populistes”

El candidat de terceravia considera “imprescindible” treballar “pel creixement econòmic del país, centrat a l’entorn de l’atracció d’inversió estrangera i en el reforç del nostre teixit actual”

-
-

El candidat de terceravia, Josep Pintat, està agafant com a pràctica habitual en els actes de campanya repartir a banda i banda. De repartir estopa gairebé a parts iguals entre demòcrates i socialdemòcrates. Així, i en el marc d’una trobada amb l’Empresa Familiar, ha acusat el Govern de DA d’actuar amb “improvisació” generant “desconcert” i “reaccions populistes” d’altres formacions polítiques. Sense dir-ho, es referia fonamentalment al PS.

Entre empresaris, Pintat i els també candidats Joan Carles Camp, Ruth Vila i França Riberaygua han parlat d’economia, de teixit empresarial. Han pretès conèixer les inquietuds dels membres de la CEA i presentar-los les propostes de la plataforma a les properes eleccions generals. Pintat ha expressat la seva satisfacció per poder exposar les línies programàtiques de la formació als empresaris dels país, que són “el motor i els impulsors de l’economia”

Davant d’una Andorra que “no funciona”, terceravia dóna arguments per encarar els reptes de futur del país. “La improvisació amb què el Govern de DA ha encarat les darreres legislatures ha generat desconcert, i això ha motivat reaccions populistes per part de determinades formacions polítiques”, ha declarat Pintat. I hi ha afegit que “Andorra necessita estabilitat per progressar, i no ens podem permetre falsos debats que posin en qüestió la figura del Coprincipat”

El polític lauredià ha insistit en el fet que “no s’ha potenciat prou la política de captació d’inversió estrangera” i el fet que el Govern no ha estat capaç d’atraure empreses d’alt valor afegit que aportin creixement econòmic. “És imprescindible que treballem pel creixement econòmic del país, centrat a l’entorn de l’atracció d’inversió estrangera i en el reforç del nostre teixit actual”. En la reunió també s’han tractat els temes de la necessitat de racionalitzar l’administració pública, la sanitat, l’educació i la seguretat. També s’han posat sobre la taula la problemàtica de l’habitatge, el salari mínim i els sectors del comerç i el turisme.

I, evidentment, s’ha tractat la qüestió de la UE, sobre la qual Pintat ha reiterat el posicionament ja defensat durant el debat organitzat pels professionals de la comunicació. El candidat de terceravia ha manifestat que cal treballar des de la unitat política, i que no es pot negociar des d’un parlament fracturat, ni sense la informació resultant dels estudis d’impacte que siguin necessaris.Tant Pintat com els representants de l’EFA han coincidit en la necessitat d’una estratègia negociada a l’entorn d’objectius ben definits, i d’actuar amb total transparència i sense perdre la sobirania en els àmbits executiu, legislatiu i jurídic. El president de l’EFA, Francesc Mora, ha demanat ser inclosos en el procés negociador amb la UE, i ha manifestat que “cal consens de país”

Sobre fiscalitat, Pintat ha declarat que s’han de promoure incentius fiscals per atraure empreses, i ha subratllat la necessitat d’una reforma profunda del sistema fiscal, de l’impost de societats i de l’IRPF. El candidat ha proposat la creació d’un observatori fiscal que ha de revertir en la seguretat jurídica, i que sigui punt de referència per al teixit productiu del país sobre la conjuntura internacional.

Comentaris (1)

Trending