Philip Morris canvia el Dia Mundial sense tabac pel sense fum

Promou les cigarretes electròniques que no generen cendra

Un dels models IQOS de Philip Morris International.
Un dels models IQOS de Philip Morris International.

Amb motiu del Dia mundial sense tabac que té lloc aquest divendres, Philip Morris International (PMI) fa una crida a les autoritats i a la comunitat sanitària per deixar de costat les diferències ideològiques i, en el seu lloc, aprofitar la tecnologia, la ciència i la innovació amb l'objectiu de contribuir positivament i amb major rapidesa a la salut pública. En un comunicat, PMI explica que el Dia mundial sense tabac pretén millorar la salut pública tractant els greus problemes que es deriven de fumar i consumir tabac. No obstant, és obvi que tot i els coneguts riscos per a la salut que comporta el fet de fumar, nombroses persones persisteixen en aquest hàbit i seguiran fent-ho en el futur a curt termini. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) preveu que hi haurà més de 1.000 milions de fumadors el 2025, una xifra semblant a l'actual.

Philip Morris International (PMI) fa una crida, en un comuinicat, a les autoritats i a la comunitat sanitària per deixar de costat les diferències ideològiques i, en el seu lloc, aprofitar la tecnologia, la ciència i la innovació amb l'objectiu de contribuir positivament i amb major rapidesa a la salut pública. El Dia mundial sense tabac que té lloc aquest divendres pretén millorar la salut pública tractant els greus problemes que es deriven de fumar i consumir tabac. No obstant, és obvi que tot i els coneguts riscos per a la salut que comporta el fet de fumar, nombroses persones persisteixen en aquest hàbit i seguiran fent-ho en el futur a curt termini. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) preveu que hi haurà més de 1.000 milions de fumadors el 2025, una xifra semblant a l'actual

"A finals de la dècada de 1990, alguns dels crítics més feroços de la nostra empresa ens van reptar a crear productes sense fum que fossin menys nocius. Els vam escoltar i vam acceptar el repte", afirma Jacek Olczak, director d'Operacions de PMI. "Hem necessitat centenars d'experts científics, milers d'assajos i milers de milions de dòlars per crear productes sense el fum de les cigarretes: es tracta de facilitar el canvi a productes lliures de fum que no cremen el tabac i abandonar les cigarretes per complet". Aquests productes sense fum contenen nicotina i no estan exempts de riscos. Tot i això, la ciència avala el fet que constitueixen una millor opció que seguir fumant.

La darrera aportació de PMI és l'IQOS 3 que per mitjà de la tecnologia HeatControl el dispositiu no crema el tabac, sinó que l’escalfa, de manera que no genera fum ni cendra perquè no hi ha combustió. El que sí que fa és vapor. Tot plegat fa que el fumador no inhali fum i, en conseqüència, es produeix una reducció mitjana del 90% de les substàncies presents en el fum d’una cigarreta. PMI  ha invertit quinze anys i 4.000 milions d'euros en el desenvolupament i recerca científica de productes innovadors que tinguin el potencial de reduir el dany entre els fumadors. IQOS és el fruit del treball de més de 400 experts en R D de 30 disciplines diferents.

Comentaris

Trending