Pere López titlla “d’impostos encoberts” les tarifes de FEDA i Andorra Telecom

El PS reclama una rebaixa “substancial” a partir del 2020 del preu dels paquets bàsics de les dues companyies públiques

Comentaris

-
-

El Partit Socialdemòcrata considera necessari impulsar una rebaixa de tarifes tant a FEDA com a Andorra Telecom. El president del grup parlamentari, Pere López, ha denunciat que aquestes suposen, ara mateix, un “impost encobert” per als ciutadans que, al seu entendre, perjudica de forma especial aquelles famílies amb menys recursos.

El conseller general ha criticat aquesta situació després de tramitar una pregunta, que haurà de ser resposta de forma oral en la propera sessió de control a Govern. En l’escrit, López recorda que “els beneficis que obtenen any rere any les societats FEDA i Andorra Telecom es destinen de forma íntegra a finançar els dèficits generats” per l’executiu, amb xifres que suposen, anualment, entre 30 i 40 milions d’euros.

Aquest fet suposa, explica López, que les tarifes de FEDA i Andorra Telecom són, en realitat, "uns impostos encoberts als ciutadans”, que, a més, “penalitzen de forma substancial les persones amb menor nivell d’ingressos, en tractar-se de serveis bàsics i del tot irrenunciables”.

Tenint en compte que les despeses familiars s’han incrementat molt els darrers anys, sobretot les vinculades a l’habitatge, des del partit demanen a Govern que contemplin reduccions substancials de les tarifes de FEDA i Andorra Telecom als paquets més bàsics d’aquests serveis. “No estem parlant d’una baixada de l’1%” remarca Lòpez. En concret, es reclama una reducció “substancial” que entri en vigor l’1 de gener del 2020 i que “millori notablement el poder adquisitiu de les famílies d’Andorra que més ho necessiten”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending