La vintena Vila Medieval de Sant Julià tindrà setanta cinc activitats i un mercat viking

Es farà del 22 al 24 d'aquest mes amb un pressupost de 35.000 euros i coincidirà amb les segones Jornades de Bruixeria i L'andart

Comentaris

Laura Rogé i Sònia Carrillo a la roda de premsa de presentació de la Vila Medieval.
Laura Rogé i Sònia Carrillo a la roda de premsa de presentació de la Vila Medieval. BRU NOYA

La vintena Vila Medieval de Sant Julià de Lòria tindrà lloc del 22 al 24 d'aquest mes i coincidirà amb les segones Jornades de Bruixeria i amb L'andart. Hi haurà unes seixanta parades i setanta cinc activitats amb la tornada dels Abanderats de Tortosa -absents des del 2016-, un mercat viking, un sopar medieval i la presència de nous oficis com els d'encunyador de monedes i el cisteller. La majoria d'activitats són gratuïtes. El pressupost és de trenta cinc mil euros.

La vila comptarà amb la participació d'entitats de la parròquia com l'Esbart Laurèdia, la Coral Rocafort i la Colla Gegantera. L'esbart serà l'encarregat d'organitzar el sopar que es farà a l'exterior del poble d'Auvinyà. El preu és de quinze euros i caldrà anar disfressat d'època. Es farà el dissabte 23 i es representarà la llegenda del casament d'Ermessenda i Roger Bernat II. Enguany hi ha haurà un espai gastronòmic i com és habitual la vila estarà oberta el divendres al matí a les escoles lauredianes. La plaça Major tornarà a acollir la demostració d'oficis.

El programa de mà té una darrera pàgina que es pot retallar amb tots els espectacles i un codi QR. La Vila Medieval ha estat presentada per la consellera de Cultura del comú, Sònia Carrillo i per la cap d'activitats culturals, Laura Rogé. Des del comú s'han editat 2.000 llibrets amb la programació.. A més, es repartiran 4.000 estovalles entre els establiments de restauració de la parròquia on també figurarà el programa amb l'objectiu que les persones que facin àpats als restaurants coneguin la iniciativa i s'animin a participar-hi.

"Esperem rebre una gran acollida de residents i turistes durant el cap de setmana", ha indicat Carrillo. Per la seva banda, Rogé ha recordat que, com és habitual, la parròquia començarà a "canviar d'aspecte" a partir de dilluns vinent per començar a ambientar l'indret a una vila medieval.

Comentaris (1)

Trending