Els veïns del Turó de l’Aldosa estan disposats a portar el ‘cas buit sanitari’ a la Batllia

Els propietaris dels habitatges que queden just a tocar de l’immoble on s’han fet les obres il·legals temen que darrere de tot pegat hi pugui haver una mena de campanya d’assetjament perquè marxi de la urbanització

Una imatge de les controvertides obres en un estadi inicial.
Una imatge de les controvertides obres en un estadi inicial.

La comunitat de propietaris de la urbanització Turó de l’Aldosa de la Massana estan disposats, encara que són conscients que això costarà temps i diners, a acudir a la Batllia per tal que les obres que s’han fet sense permís en un buit sanitari -un espai comunitari- del recinte immobiliari siguin formalment declarades il·legals i els tribunals n’ordenin la seva demolició alhora que restitució de l’indret en el seu estat primari.

Ara per ara esperaran quin paper fa el comú i fins on arriba la seva acció, després que s’hagi comunicat formalment als llogaters que han promogut les obres que les han d’aturar i se’ls hagi notificat l’obertura d’un expedient. En les dues reunions de propietaris que, com a mínim, s’ha fet des que va esclatar de mode públic l’afer, ha quedat clar que la immensa majoria dels ocupants de la urbanització estan d’acord en què els treballs il·legals que s’han fet s’han de desfer i l’espai ha de quedar tal i com estaven abans de l’actuació que no gaudia de permís.

Una imatge de la finestra que s'ha obert on no tocava.

Relacionat

Els cops delaten les obres al Turó de l’Aldosa i el comú lliura la notificació d’atur dels treballs

Per això estan a l’expectativa que el comú sigui qui formalment demani al promotor dels treballs i si escau al propietari de l’immoble en qüestió que demoleixin l’obra i restitueixin l’indret en el seu estat primari. Si no fos així, és quan caldria anar als tribunals, un pas que estan majoritàriament d’acord en fer però que voldrien mirar d’evitar de totes totes pels diners i, sobretot, pel temps que comporta. Però el fet que també s'atribuís responsabilitat en l'afer a la comunitat no ha agradat gens.

Les diverses fonts consultades han assegurat que només hi havia permís per fer una obra menor -i els treballs que s’han fet són d’obra major- i, alhora, que en cap cas els treballs podien ocupar i apropiar-se d’un espai comunitari. En aquest sentit, alguns dels propietaris de la urbanització van insinuar la possibilitat de llogar l’espai al promotor de les obres i deixar córrer la pugna, però la insinuació no va tenir cap mena de seguiment.

Una imatge del lloc on s'han fet les obres.

Relacionat

Veïns en peu de guerra al Turó de l’Aldosa

Alhora, els propietaris dels immobles més propers al que és protagonista de l’ocupació del buit sanitari temen que tot sigui una mena d’operació d’assetjament per tal que posin el seu immoble a la venda i marxin de la urbanització. Diuen que en algun cas, fa un temps, ja van tenir un sondeig en aquest sentit. Tot i que el gros de les obres ja estaria formalment acabat, el soroll i les martellades no s’aturen.

Comentaris (5)

Trending