Els cops delaten les obres al Turó de l’Aldosa i el comú lliura la notificació d’atur dels treballs

Nou episodi en el serial que manté una comunitat de propietaris enfrontada amb un llogater que ha ocupat de forma il·legal un buit sanitari després de fer cas omís a les instruccions donades

Una imatge de la finestra que s'ha obert on no tocava.
Una imatge de la finestra que s'ha obert on no tocava.

Els cops i el soroll de la màquina de foradar han permès als agents de circulació del comú de la Massana constatar que les polèmiques obres en un espai comunitari de la urbanització del Turó de l’Aldosa es mantenen ben actives i el llogater que protagonitza els treballs il·legals fa cas omís a qualsevol instrucció. En tot cas, els treballs que encara aquest dissabte s’hi feien han ‘delatat’ la situació i el comú, via els agents, ha pogut notificar personalment l’avís d’obertura d’expedient sancionador i petició d’atur dels treballs.

Certament, en l’origen de tot plegat hi podia haver un enfrontament fins i tot de caràcter personal entre els llogaters que promouen els treballs -encara que amb l'incomprensible aval o tolerància de la propietat- i alguns dels seus veïns més immediats. D’estira-i-arronses en una comunitat tan gran sempre n’hi ha i fins ara la situació no havia passat de l’àmbit privat. Però en el moment que el comú, amb retard, ha començat a obrir expedients i a dur altres actuacions -fins i tot publicades al BOPA- la majoria de residents a la zona han pres consciència de la situació i la indignació és palesa.

Uns operaris duen a terme les obres conflictives.

Relacionat

Es busca llogatera promotora d’obres il·legals

Aquest dimecres via edicte el comú de la Massana deixava clar que s’havia expedientat la formal promotora de l’obra il·legal -que ocupa, a més, un espai comunitari del qual la comunitat no es vol pas desprendre- i que se li exigia que aturés les obres. Fa mesos la mateixa petició va fer la comunitat de propietaris. Sense sort. Amb tot, es donava per fet que l’actuació comunal arribava amb tan retard que els treballs ja havien acabat.

Agents de circulació han acudit a lloc i han pogut constatar de forma indubtable on aparentment s’estaven fent els treballs alhora que s’ha lliurat la notificació de l’expedient sancionador

Però ha resultat que aquest divendres i aquest dissabte, els cops i la màquina de foradar continuaven anant sense parar. I això ha servit per alertar els agents de circulació. Després de comprovar d’on indubtablement procedien els sorolls i, per tant, on suposadament s’estaven fent unes obres, els agents desplaçats a lloc han trucat a l’habitatge objecte de la polèmica. Automàticament el soroll s’ha aturat. Però com que al domicili s’hi pot entrar per dos accessos, els ocupants del mateix han estat prou hàbils com per obrir des del cantó oposat a on es fan els treballs.

La persona que ha respost a la trucada dels agents, que no tenen potestat per poder accedir a l’interior del domicili, ha negat que les obres fossin a casa seva. No obstant, els representants comunals han aprofitat per entregar a l’interessat una còpia de la notificació que no s’havia pogut lliurar fins ara i que, per aquest motiu, va ser objecte d’un edicte al BOPA. Almenys, ara ja no es pot al·legar que es desconeixia la decisió comunal. Els veïns, però, tenen poca esperança que els llogaters en qüestió deposin el seu comportament.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending