La utilització de camins parroquials per les bicicletes de Naturland aixeca queixes dels senderistes

Des de Desperta Laurèdia temen que sigui un inici de privatització de senders públics i creuen que és un risc per als excursionistes

Comentaris

Practicants de bicicleta tot terreny a Conangle.
Practicants de bicicleta tot terreny a Conangle. NATURLAND

La utilització de camins parroquials en els circuits de bicicleta tot terreny (BTT), el Bike Centre de Naturland ha provocat queixes d'excursionistes. Cerni Cairat, conseller comunal de Desperta Laurèdia, considera que Naturland no s'hauria d'explotar camins comunals com a circuits. "Suposa un inici de privatització de camins públics i comporta un risc per als excursionistes". El cònsol major lauredià, Josep Majoral afirma que "és una concessió que té una societat, com pot ser el cas de Grau Roig, per exemple".

Cairat ha mostrat la seva preocupació  "per la privatització de l'accés a la muntanya i a l'espai públic que és un dret dels administrats de la parròquia" mentre que Majoral opina que "qualsevol ciclista pot circular per un camí parroquial".

El conseller de Desperta Laurèdia recorda que "es volia explotar alguns camins fora de la concessió administrativa fins al Pic Negre, a Claror". Majoria i oposició han discrepat en diverses ocasions del model de gestió dels béns comunals i d'espais públics a Naturland. Cairat demana rigorositat en aquest tema i assegura que "cal ser estrictes".

El Bike Centre va ser una de les novetats que va presentar el domini per a l'estiu passat. Consta de cinc circuits (verd, blau, vermell o negre), i  de diferents zones per a tots els nivell com la ruta Caborreu o la dels Traginers.. 

Comentaris (5)

Trending