La Unesco va descartar per ‘fluixa’ la candidatura de ‘Sant Julià ciutat creativa’

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura anima la parròquia a tornar-se a presentar però amb un dossier més exhaustiu i treballat

Comentaris

Els gegants de Sant Julià de Lòria, a la plaça Major.
Els gegants de Sant Julià de Lòria, a la plaça Major. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Unesco va descartar la candidatura de 'Sant Julià de Lòria ciutat creativa' a causa d'un dossier fluix i poc treballat. Així ho han explicat diversos membres de L’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura que han visitat aquesta setmana Andorra per la celebració de la reunió de les comissions nacionals de la regió Europa que s'ha celebrat entre Encamp i Escaldes-Engordany.

Els membres de la Unesco han animat Sant Julià de Lòria a tornar a presentar la candidatura però més treballada i més documentada. La finalització de l'actual mandat comunal el desembre d'aquest any pot ajornar el projecte o aparcar-lo definitivament en funció dels resultats dels comicis. Des del comú es considera que tot i la no acceptació de la candidatura, la seva confecció ha permès ser coneixedors del fons patrimonial artístic que té la parròquia a banda de treballar de manera transversal amb totes les entitats, per la qual cosa ha esdevingut un punt d'unió. Una de les primeres accions ha estat la inauguració de la sala Sergi Mas a la Casa Comuna.

La candidatura es va presentar el juny del 2021 i el resultat es va conèixer l'octubre del mateix any. Actualment, formen part de la xarxa 246 ciutats de 80 Estats membres de la Unesco. La iniciativa de ciutats creatives es va posar en marxa el 2004 per promoure la cooperació entre les ciutats que identifiquen la creativitat com a factor estratègic del desenvolupament urbà sostenible.

Així doncs, mitjançant set àmbits creatius (artesania i arts populars, art digital, disseny, cinema, gastronomia, literatura i música), les ciutats impulsen la innovació gràcies a iniciatives que tenen un impacte econòmic, social, cultural i mediambiental positiu.

 

Comentaris (7)

Trending