La Unesco es pronunciarà a l'octubre sobre la candidatura de Sant Julià com a ciutat creativa

Les ministres d'Exteriors, Maria Ubach, i de Cultura i Esports, Sílvia Riva intervenen en un acte per donar a conèixer el vídeo de promoció en la presentació oficial del projecte

Comentaris

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral durant la seva intervenció.
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral durant la seva intervenció. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Unesco es pronunciarà el mes d'octubre sobre la candidatura de Sant Julià de Lòria com a ciutat creativa, L'Auditori Rocafort ha acollit un acte de presentació del vídeo promocional que ha comptat amb la presència de ls autoritats comunals i de les ministres d'Exteriors, Maria Ubach, i de Cultura i Esports, Sílvia Riva, a més del director de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, Jean-Michel Armengol.

El cònsol major lauredià, Josep Majoral ha dit que la candidatura és un suport, i al mateix temps, un orgull pel teixit sòcio-cultural de la parroquia, que ha fet de la cultura popular "una manera de viure dels seus habitants". També "és un impuls per l'economia sostenible i el consum responsable amb el suport als microproductors de vi i a la resta de productors agrícoles i artesans". Majoral ha acabat la seva intervenció assegurant que "hem de creuar els dits".

L'obtenció del reconeixement permetria la connexió amb altres ciutats del planeta que es trobin en la mateixa categoria de la candidatura, i que d’aquesta relació en puguin sortir projectes per compartir coneixements que esdevinguin motors econòmics i socials. La ministra d'Exteriors, ha recordat la col·laboració entre Andorra i la Unesco i ha confiat "que la candidatura de Sant Julià serà valorada de manera positiva".

Finalment, es pretén que l’art i la cultura popular esdevinguin una eina de cohesió social, integració i participació de la ciutadania, creant una ciutat més habitable, reforçant el comerç i la bona entesa de les entitats veïnals. La preparació d’aquesta candidatura, quina convocatòria és bianual, s’ha fet comptant amb la participació de les entitats sòcioculturals lauredianes així com amb la dels principals artistes i artesans de la parròquia. Entre els principals valedors d’aquesta candidatura davant de la Unesco, Sant Julià de Lòria compta amb el suport de ciutats que ja formen part de la xarxa com Tetuan o Terrassa, amb la qual es podria fer un acord per a un festival de cinema. Les principals ambaixades al país també han deixat constància escrita del seu suport a la candidatura.

Amb 246 ciutats membres, la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, creada el 2004, representa un espai de col·laboració entre ciutats que aporta influència i prestigi a nivell internacional i reforça l’atractiu per als inversors. Estimula també el treball en xarxa amb altres ciutats creatives mitjançant esdeveniments o projectes conjunts i dona suport a les dinàmiques locals a favor de la creativitats i dels professionals locals per construir un entorn propici tant a nivell polític com econòmic.

 

Comentaris (4)

Trending