L’Uclic costarà un euro per viatge a partir del gener

El comú de Canillo ha aprovat les tarifes en acabar la prova pilot i oferirà bonificacions a certs sectors de la població, a més de diversos abonaments

Una de les parades del servei de bus a demanda de Canillo, l'Uclic.
Una de les parades del servei de bus a demanda de Canillo, l'Uclic. COMÚ DE CANILLO

El bus a la demanda de Canillo, l’Uclic, començarà a funcionar com un servei “normal” a partir d’aquest gener, després d’una prova pilot de 10 mesos. Amb les tarifes ja establertes, el cost per viatge serà d’un euro, però també s’ofereixen diverses possibilitats d’abonament. A més, també es faran bonificacions de fins al 100% per a alguns sectors de la població. A la sessió de consell de comú també s’ha aprovat l’execució pressupostària del tercer trimestre, amb un superàvit de gairebé 2,9 milions d’euros, i diverses adjudicacions d’obres.

L’Uclic es començarà a cobrar a partir del gener, després de les festes, però encara per determinar la data. L’enquesta que es va fer als usuaris per poder veure el seu grau de satisfacció i els mètodes de pagament han servit al comú per poder establir les tarifes. D’aquesta manera, i segons ha explicat el cònsol menor, Marc Casal, es passarà a cobrar un euro per cada viatge. Així mateix, s’establiran abonaments de 10 viatges per 8 euros, 20 per 15 euros, 30 per 20 euros, 50 per 30 euros i 100 per 50 euros. Si aquestes quanties aconseguiran cobrir la despesa que suposa aquest transport, “ho anirem veient”, ha afirmat Casal. “El nostre objectiu no és treure-li un rendiment econòmic, sinó fomentar l’ús del transport públic i donar aquest servei a la parròquia”, ha assegurat.

També s’han contemplat diverses bonificacions. Així, per als majors de 65 anys que tinguin la targeta magna, i per als menors de 12 anys, serà totalment gratuït. A partir d’aquesta edat, ha explicat Casal, es pot tenir el carnet jove. Per tant, els titulars tindran una bonificació del 50%, igual que els usuaris de la línia nacional, que presentant el carnet de titularitat pagaran la meitat del preu.

“En aquesta franja d’edat tots, o pràcticament tots tenen accés a internet, si no ho podran gestionar per telèfon”

Els abonaments i viatges funcionaran mitjançant un codi QR que es rebrà automàticament al correu electrònic en fer la compra a través de la web del comú. Per a les persones grans, per exemple, amb presentar la targeta magna serà suficient. La decisió d’aquest format electrònic també s’ha pres després dels resultats de l’enquesta, que assenyalaren que la web i el call center “tenen un ús molt baix”, ha explicat Casal, “aquesta franja d’edat tots, o pràcticament tots tenen accés a internet, si no ho podran gestionar per telèfon”.

D’altra banda, el consell de comú també ha aprovat l’execució del pressupost del tercer trimestre, que s’ha tancat amb un superàvit de 2,89 milions d’euros. Els ingressos han ascendit a més de 8,9 milions, que entra en la línia del que es tenia previst per a aquest període. Pel que fa a les despeses, s’han liquidat un total de 6 milions d’euros.

Per últim, s’han aprovat les adjudicacions de les obres que es van anunciar en la darrera sessió, en alguns indrets de la parròquia com el parc infantil de Prats, les voravies Principal Park a Incles o la millora del cementiri del Mereig. En total, s’hi destinaran 784.036 euros. En aquest cas, la minoria ha remarcat el caràcter d’urgència que tenien les convocatòries, afirmant que “si s’hagués donat més temps, haguerem pogut rebre ofertes més baixes”. Dintre dels concursos que s’han aprovat, s’ha emplaçat el subministrament, instal·lació i manteniment de la xarxa de comunicació WIFI LORA per 165.691 euros. Es començarà a col·locar als principals nuclis, i s’anirà ampliant de forma progressiva.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending