L’Uclic de Canillo suma prop de 1.500 viatges en el primer mes de funcionament

L’han fet servir 201 persones que, majoritàriament, han fet la reserva del trajecte a través de l’aplicació mòbil creada específicament i que ja compta amb 522 descàrregues

Una de les parades del servei de bus a demanda de Canillo, l'Uclic.
Una de les parades del servei de bus a demanda de Canillo, l'Uclic. COMÚ DE CANILLO

L’Uclic, el nou servei de bus a demanda de Canillo ha registrat un total de 1.436 trajectes en el primer mes de funcionament. En total, n’han fet ús 201 persones, la majoria de les quals han reservat els desplaçaments via l’aplicació mòbil creada especialment. El sistema ja compta amb 522 descàrregues.

El servei es va posar en marxa l’1 de març, com a inici d’una prova pilot de tres mesos durant la qual s’han d’acabar d’afinar detalls com ara el nombre de parades o altres aspectes. Per ara, el bus a demanda ha atès peticions per a 1.436 viatges de 201 usuaris. És a dir, una mitjana de 7,14 trajectes per client.

Autoritats i responsables de l'empresa que farà el servei en la presentació de L'uclic.

Relacionat

Canillo posa en marxa dilluns la prova pilot del bus a la demanda

El canal més utilitzat per a fer la reserva ha estat l’aplicació mòbil, amb un 92,62%, seguit de la pàgina web amb prop d’un 4,18%. En tercer lloc es troba les trucades telefòniques, amb un 3,2%. La mitjana de reserves per client és de 6,7 vegades. L’app l’Uclic ja compta amb 522 descàrregues.

Pel que fa als punts d’entrega i de recollida més freqüentats coincideixen en els pobles de Canillo, El Tarter i Soldeu. Els horaris més sol·licitats són els que van de dos quarts de set a dos quarts de vuit del matí; cap a dos quarts de dotze i de quatre a set de la tarda.

Des del comú, a través d’un comunicat, s’ha recordat que la iniciativa s’ha tirat endavant “tenint en compte les necessitats geogràfiques de la parròquia, que compta amb nuclis urbans allunyats entre si així com també ho estan de la carretera general”. A més, es defensa que és una opció de mobilitat eficient i sostenible, ja que els busos no estan permanentment en circulació. Només es desplacen quan hi hagin reserves prèvies fetes.

L’Uclic funciona actualment amb un bus i opera de dilluns a diumenge entre les set del matí i les nou del vespre. Per ara, el servei és gratuït.

Comentaris

Trending