Tret de sortida a la prova pilot del bus a la demanda a Escaldes

El projecte s’ha adjudicat a l’empresa Transport Soldevila, que serà l’encarregada d’aportar quatre vehicles per al servei per 198.000 euros

Consell de comú d'Escaldes-Engordany
Consell de comú d'Escaldes-Engordany

La prova pilot del bus a la demanda d’Escaldes-Engordany començarà en menys d’un mes, si tot va bé. Cèlia Vendrell, consellera de Medi Ambient, ha indicat que amb aquest projecte es dóna resposta a les necessitats de la població de la parròquia. Per tal de disposar dels vehicles necessaris, s’ha adjudicat mitjançant concurs a l’empresa Transport Soldevila, amb un pressupost de 198.000 euros. Els encarregats de l’aplicació serà una startup nordamericana.

En aquest consell de comú també s’ha conegut el preu temporal que tindran els viatges. El primer mes de la prova pilot serà gratuït, a partir d’agost el bitllet tindrà un preu d’1 euro, però es tindrà la possibilitat d’adquirir un abonament de 20 euros vàlid per a un mes. De moment, el pagament es farà al mateix bus, però més endavant es desenvoluparà una alternativa per poder fer-ho mitjançant el telèfon mòbil.

D’altra banda, per contractar el servei es podrà fer per dues vies diferents. La primera i la que té intenció de quedar-se és mitjançant l’app. Es podrà fer al moment o amb dies d’antelació. L’altra manera és fent una trucada al centre, que serà gestionat per l’empresa Espic, d’Andorra Telecom. “Hem escollit aquesta entitat perquè ja tenen experiència amb el bus a la demanda de Canillo. Tot i que no utilitzem el mateix programa, pensem que la formació del personal serà molt més senzilla”, ha assegurat Vendrell.

Durant sis mesos el servei estarà a prova i, si tot va bé, el contracte es renovarà per cinc anys més. “El bus cobreix tota la parròquia, zones amb molta demanda com Engolasters, Can Diumenge... Cobreix les necessitats de moltíssima gent”, ha assegurat Vendrell. Aquest temps servirà per millorar qualsevol cosa i perquè l’algoritme vagi prenent forma.

Comentaris (2)

Trending