Tret de sortida al FesTac, el festival de teatre al carrer de Sant Julià de Lòria

Durant la inauguració s'ha destacat  la voluntat de creixement del projecte i l’oportunitat que suposarà per a les companyies nacionals per tal de donar-se a conèixer

Comentaris

La primera representació ha estat la de 'Producció FesTac', a càrrec de Rosa Mari Herrador.
La primera representació ha estat la de 'Producció FesTac', a càrrec de Rosa Mari Herrador. BRU NOYA

Sant Julià de Lòria viu tres dies d'espectacles al carrer amb la primera edició del FesTac. La cònsol major, Mireia Codina ha inaugurat la mostra juntament amb la directora del festival, Manoli Perpiñán. Totes dues han destacat  la voluntat de creixement del projecte i l’oportunitat que suposarà per a les companyies nacionals per tal de donar-se a conèixer.

 

L’esdeveniment neix gràcies a una iniciativa per part de persones apassionades pel món del teatre i s’inspira en la Fira de Tàrrega, el mercat internacional d’arts escèniques més important d’Espanya i un dels més rellevants d’Europa. L'objectiu és que, amb el pas del temps, el festival es consolidi i es converteixi en un referent i que pugui ser conegut fora de les nostres fronteres. Durant la primera jornada, els espectacles han passat per la plaça Major, Germandat i Laurèdia i per l'avinguda Verge de Canòlich.

Les actuacions s'han iniciat aquest mateix divendres amb l’espectacle itinerant 'Producció FesTac', a càrrec de Rosa Mari Herrador i l’obra vertical 'La cinquena façana' de la mà de la companyia Non Project Vertical Dance i l’espectacle itinerant, 'Les maletes de terra' de Visitants, guanyador del Premi de les Arts Escèniques Valencianes del 2020.. El dissabte es repetiran les mateixes actuacions a més d’una bateria de propostes: 'Una maleta de contesde Líquid Dansa i la Moixera, 'Les aparences enganyen' de Líquid Dansa, 'Born to kissde la companyia Mar Gómez i 'Bram' de Rosa Mari Herrador i Emma Riba. El cicle clourà diumenge i està previst repetir novament algunes de les propostes de dissabte en els mateixos espais.

WhatsApp Image 2022 10 14 at 20.05.26
Manoli Perpiñán i Mireia Codina durant la inauguració.

 

Comentaris

Trending