Una trentena de CyberGirls es reuneixen a Ordino per combatre les perillositats de l’entorn digital

El comú, juntament amb l’associació que vetlla per un entorn digital accessible i segur per a les nenes, ha organitzat una jornada oberta a tothom amb l’objectiu de despertar vocacions tecnològiques entre les més joves

Comentaris

L'associació We Are CyberGirls ha estat la promotora d'aquesta jornada on hi han participat unes 30 nenes.
L'associació We Are CyberGirls ha estat la promotora d'aquesta jornada on hi han participat unes 30 nenes. Comú d'Ordino

La ciberseguretat i els graus universitaris STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) són una de les assignatures pendents del públic femení. Així ho constata el fet que només un 20% de les seves professionals són dones. Per aquest motiu, el comú d’Ordino ha organitzat aquest cap de setmana al centre de congressos de la parròquia les jornades “We are CyberGirls”, enfocades a promoure l’interès i la participació de nenes de 8 a 16 anys envers la protecció en l’entorn digital.

Les jornades, a les que han acudit una trentena de nenes i els seus familiars, han tingut infinitud d’activitats. Des de xerrades a càrrec d’experts de la indústria com Incibe (Institut Nacional de Ciberseguretat Espanyol) o l’empresa de ciberintel·ligència Ticand, fins a taules rodones, ponències i tallers conduïts per professionals d’aquesta matèria. Els participants han abordat qüestions clau sobre sortides professionals i carreres relacionades amb aquest sector, a més de la importància de la protecció de dades.

La consellera de comunicació i sistemes d’informació del comú d’Ordino, Meritxell Rabadà, ha estat qui ha obert l’esdeveniment per reforçar el missatge que cal contribuir a una paritat en tots els àmbits i especialment en camps on fins ara han predominat els homes. És per això que “We are CyberGirls” és una iniciativa que ofereix una oportunitat excel·lent a les nenes i les seves famílies per comprendre millor els desafiaments i oportunitats del món digital, desmitificant-ne els estereotips més tradicionals.

Les jornades també han estat enfocades a les famílies de les nenes que hi han participat.
Les jornades també han estat enfocades a les famílies de les nenes que hi han participat.

Tots els tallers, que s’han dut a terme fomentant el treball en equip, han estat destinats a tractar qüestions com els riscos d’internet, la cerca de solucions i l’orientació professional cap a aquest àmbit. L’agent de policia del grup de delictes tecnològics, Ferran Jordan, ha estat un dels que ha intervingut, explicant com ens podem protegir i quina ha de ser la nostra reacció en cas de ser víctimes d’un ciberdelicte.

Jordan ha destacat que és molt important no esborrar res per preservar tota la informació, no tenir cap impediment per a posar una denúncia i, si la víctima és menor, no se l’ha de jutjar ni esbroncar, sinó tenir en compte el component emocional i donar-li suport perquè pugui parlar de la situació sense por. Totes les activitats han estat destinades a perdre la por i considerar el camp de la ciberseguretat com una opció més a l’hora de triar un camí formatiu.

Comentaris (2)

Trending