El ‘tot venut’ de Melendi i els ‘eufòrics’ posen fi a “tot un èxit” de festa major a la capital

El repàs dels principals títols de la carrera musical de l’asturià -gairebé obviant el darrer disc- convenç els 5.000 assistents al seu concert, seguit després per l’actuació de Mariona, Triquell i Edu a una plaça Guillemó consolidada com a centre neuràlgic musical de les celebracions a l’entendre del cònsol major, David Astrié

Melendi es dirigeix als seus fans.
Melendi es dirigeix als seus fans. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Andorra la Vella s’ha acomiadat de la festa major per la porta gran. La darrera nit ha tingut com a clar protagonista Melendi, amb un ‘sold out’ d’entrades a l’escenari de Prada Casadet. 5.000 persones (més qui hi ha intentat seguir des de l’exterior) han gaudit del concent del cantant asturià, amb moments d’especial entusiasme amb els grans èxits de la seva carrera. Juntament amb la posterior actuació dels artistes de la primera edició del programa ‘Eufòria’, Mariona, Triquell i Edu, han tancat unes celebracions que el cònsol major, David Astrié, no ha dubtat a qualificar de “tot un èxit”.

Passaven pocs minuts de les nou del vespre quan, davant un públic enfervorit i a qui no ha desanimat les llargues cues d’entrada, Melendi ha iniciat la primera cançó d’un concert d’una hora i 50 minuts. Curiosament -o no-, l’única de tot el repertori pertanyent al seu darrer àlbum: ‘Like y Cicatrices’. El disc dona nom, en part, a la gira que continuarà demà a Tarragona, ‘Cerrando Cicatrices’. A partir d’aquí, l’asturià ha repassat els grans èxits de la seva carrera, des de ‘Tu de Elvis yo de Marilyn’ a ‘De pequeño fui el Coco’ o ‘Como una Vela’.

Al llarg de l’actuació, doncs, els fans han pogut gaudir dels diferents temes que ha interpretat un Ramon Melendi amb connexió. També ajudat per la posada en escena, molt tecnològica, i diferent segons cada cançó.

L’eufòria s’ha desfermat al tram final del concert amb els títols més coneguts pels assistents. ‘Cheque al portamor’, ‘Canción de amor caducada’ o ‘Tu jardín con enanitos’. L’artista ha estat en tot moment còmplice amb el públic i ha expressat el desig de poder tornar al Principat en un futur. Almenys que no passi tant de temps com en aquesta ocasió. Feia anys que l’artista espanyol no actuava a Andorra.

Abans del concert, el cònsol major de la parròquia ha volgut destacar l’actuació del cantant espanyol com un dels motius que li permeten assegurar que la festa major de la parròquia ha estat tot un èxit. En aquest cas, ha recordat que s’han esgotat les 5.000 entrades, a vint euros, posades a la venda. “Tot i tenir un cost, té també una acceptació i s’ha demostrat”, ha indicat. A la vegada, ha defensat que el d’Oviedo ha atret segurament molta gent de fora. “Ho hem d’acabar d’analitzar els pròxims dies”, ha indicat.

Astrié també ha destacat altres activitats com ara els jocs aquàtics. Es calcula que aquests dies han participat en total prop de mil infants. El cònsol ha valorat especialment el fet que “el temps ens ha respectat” i que “hem pogut fer totes les activitats previstes”. I en aquestes s’ha assolit “una gran afluència”.

Més enllà de Melendi, Astrié ha volgut destacar la bona acollida de la resta de programa musical, centrat a la plaça Guillemó. Justament, un cop finalitzada l’actuació de l’artista d’Oviedo, agafaven el relleu a aquest segon espai els eufòrics Mariona, Triquell i Edu. A aquest espai també s’han registrat “afluències importants” al llarg dels dies, especialment dissabte amb Gertrudis i Buhos, quan es van aplegar unes 2.000 persones, segons el mandatari de la capital. Menys assistència ha tingut aquesta nit el darrer concert de les celebracions, però encara per sobre de la del divendres.

Escenari plaça guillemó.
Mariona ha estat la primera a actuar a la plaça Guillemó.

El cònsol ha defensat, justament, la ubicació escollida. “Estem molt contents. És un lloc on hi ha molts locals de restauració i terrasses. Per això ho vam traslladar allà. Això fa que hi hagi irrigació i això dona vida a tots els negocis de la zona”, ha apuntat. “La cosa funciona i és probable que cada any es repeteixi aquest format”, ha avançat.

Comentaris (5)

Trending