Tornen les jornades ‘Arts del vidre’ a Escaldes-Engordany

Després d’una aturada a causa de la pandèmia, se celebrarà l’11a edició del 14 al 17 d’octubre amb tallers, espectacles i exposicions

Una dona al taller tèxtil i de vidre d'Escaldes-Engordany
Una dona al taller tèxtil i de vidre d'Escaldes-Engordany

Les jornades ‘Arts del vidre’ tornen al panorama cultural d’Escaldes-Engordany. El 2020 va ser impossible celebrar-les a causa de la pandèmia i les mesures de seguretat, però aquest octubre es podrà recuperar aquesta cita que és ja pràcticament una tradició a la parròquia. Tindran lloc del 14 al 17 d’octubre amb diversos tallers, espectacles i exposicions.

El conseller de cultura, Valentí Closa, ha exposat que, després de 22 anys celebrant aquestes jornades, que són biennals, “és un orgull poder recuperar-les”. Aquesta tècnica, que no és força popular, es desenvolupa al taller tèxtil i de vidre, situat als baixos de Caldea, “és el primer pas per sensibilitzar a la gent de l’art, a tenir una dimensió personal i pot desenvolupar el que té dins”.

Aquest any, la professional que impartirà els tallers i que serà el fil conductor de les jornades serà Sofía Villamarín. Tal com ha explicat la cap del departament de cultura, Anna García, oferirà un curs de Grisalla, una tècnica específica de l’art en vidre del qual ella és experta. A més, diumenge al matí oferirà una conferència al respecte, “a més d’una demostració, on deixarà patent la seva vigència en l’art contemporani”.

Pel que fa als espais interactius, que es concentraran a la plaça Coprínceps, tindran lloc dissabte, 16 d’octubre. En aquesta trobada també es podran veure demostracions de vitraller de llum, que és un taller per fer i decorar boles de Nadal. García també ha explicat que, aquest any, és la primera vegada que l’espectacle musical que tindrà lloc a la plaça està creat especialment per a la tècnica del vidre, i fet per un artista andorrà com és Lluis Casahuga.

L’altre punt clau d’aquestes jornades seran les exposicions. Una d’elles és dels alumnes del taller tèxtil i de vidre, que es podrà veure el dia 17. Així mateix, altres artistes del món del vidre exposaran la seva obra al CAEE, com són Esther Aliu, Lara Fluxà, Natalia Fürts, Clotilde Gontel, Sofia Plana, Pròsper Riba, Mayte Estévez i Carlos Fernández.

Etiquetes

Comentaris

Trending