Torna la neu (i el vandalisme) al Pas de la Casa

(AMB VÍDEO) Les previsions s’han complert i el descens de temperatures pot anar acompanyat aquesta tarda amb precipitacions nivals que poden arribar a baixar fins a la cota 1.200

Un dels vehicles que han aparegut aquest matí plens de neu i amb el neteja parabrisa posterior trencat.
Un dels vehicles que han aparegut aquest matí plens de neu i amb el neteja parabrisa posterior trencat.

La neu s’ha tornat a deixar veure en les cotes més altes del Principat i pot ser que durant la tarda d’aquest dijous i, fins i tot, durant la jornada de divendres, les precipitacions nivals es repeteixen i la cota baixi. En tot cas, el que sí que és clar és que hi ha hagut un descens notable de les temperatures tal i com reflectien les previsions.

La neu ha tornat a fer acte de presència en punts com el Pas de la Casa i, també, és clar, el port d’Envalira. No són grans gruixos ni res que se li assembli. Però suficient com per engrescar els visitants que fan estada aquests dies al Principat, justament, pel reclam nival que pràcticament havia desaparegut. La presència de centenars, alguns milers, de turistes procedents majoritàriament de Portugal a la localitat fronterera s’ha deixat notar, també, per l’execució d’alguns actes vandàlics de petit calat.

Estat del Pas de la Casa aquest matí de dijous.

Aquest matí, alguns neteja parabrises de certs vehicles han aparegut trencats després d’una nit de festa que combinava a la presència de molta gent el fet que hi va haver un engrescament generalitzat per la presència de la neu. De fet, el ‘Sumol’, que és el festival que ha portat els visitants lusos al Pas, s’ha hagut d’avançar. I és per aquest certamen, pràcticament, que es mantenen obertes les pistes de Grau i Pas, que presenten una situació força dèbil quant a innivació.

És evident que ha nevat en molts més punts que no pas al Pas. I que ho podria arribar a fer encara més aquesta tarda. Segons la previsió de meteo.ad, el front fred ha portat un marcat descens de la temperatura. Després d’un matí assolellat, el d’aquest dijous, els núvols tornaran a guanyar protagonisme a partir del migdia i de cara a la tarda tindrem nevades intermitents amb una cota de neu que pot baixar fins als 1.200 metres. Es preveuen els següents gruixos de neu nova: 15 cm a 2.500 metres, 5 cm a 2.000 metres i 1 cm a 1.500 metres. El vent serà moderat de component nord-oest. En altitud serà fort amb ràfegues de fins a 80 km/h.

Comentaris (2)

Trending