Les tempestes tornen a provocar problemes a la xarxa viària a més d’una esllavissada als Vilars

(AMB VÍDEOS) Hi ha un esvoranc i molta acumulació d'aigua a la rotonda d'Anyós, als accessos al túnel de Sant Antoni, a la Massana i els bombers han efectuat quatre serveis

Bassals provocats pel patac d'aigua d'aquest dilluns.
Bassals provocats pel patac d'aigua d'aquest dilluns.

Després d'un cap de setmana de calma, les tempestes han tornat amb intensitat aquest dilluns. La quantitat de pluja ha estat important, novament. En aquesta ocasió, ha estat Escaldes la parròquia que ha recollit més precipitació, amb més de 30 litres per metre quadrat. Justament, aquesta acumulació ha acabat generant una esllavissada a la carretera dels Vilars, que s’ha hagut de tallar durant una estona, mentre que a Fiter i Rossell ha arribat molta terra i algunes branques. També hi ha hagut problemes a la general 3 a Anyós.

Com ja va passar molts dies de la setmana passada, a partir de les tres de la tarda el temps s’ha complicat de forma important. Un nucli de tempestes ha travessat el Principat deixant precipitacions força intenses i, novament, escenes problemàtiques a la xarxa viària.

El principal punt de risc ha estat, en aquesta ocasió, a Escaldes. La carretera dels Vilars s’ha vist afectada per una esllavissada les conseqüències de la qual també han arribat fins a Fiter i Rossell. Durant una estona, accedir-hi era missió impossible i s’ha hagut de tallar.

Cap a la zona s’han desplaçat efectius dels bombers i també responsables comunals. Al cap d’una estona, i després d’una ingent feina de neteja, la via s’ha pogut reobrir, inicialment amb pas alternatiu.

També hi ha hagut problemes a la carretera general 3, on fins i tot ha aparegut una esquerda que suposava un important risc per a la circulació. També s’ha acumulat molta aigua a la rotonda d’Anyós i als accessos del túnel de les Dos Valires. Segons han informat els bombers, han hagut de fer un total de quatre sortides, entre elles les del Forn de Canillo i a la carretera general 2, a Encamp.  

La pluja ha estat intensa en alguns moments i fins a gairebé les set de la tarda no ha afluixat. S’han recollit 35.3 litres per metre quadrat al centre d'Escaldes-Engordany. 34,8 a la Sa Calma, 22,als Plans, 4,3 a Certés i 4,1 a la Cortinada.

 

Comentaris (7)

Trending