L’Spartan Race trastocarà el cap de setmana la mobilitat pel centre d’Encamp

Els aparcaments de Sant Miquel i Terres Primeres ja estan fora de servei i l’avinguda Joan Martí es tallarà, fet que obligarà a tornar a desviar els autobusos pel carrer del Mirador

Algunes de les proves ja estan muntades a l'aparcament de Sant Miquel.
Algunes de les proves ja estan muntades a l'aparcament de Sant Miquel. G. P.

La celebració el cap de setmana d’una nova edició de l’Spartan Race a Encamp ja es comença a notar al poble. L’organització de la prova esportiva ja està fent els preparatius dels dos dies de competició que, a més, comportaran restriccions de circulació i aparcament pels veïns, així com pels visitants previstos, que s’espera que siguin molts. Així, la mobilitat a l’avinguda Joan Martí quedarà tallada bona part dels dos dies i tampoc es podran utilitzar els aparcaments de Sant Miquel i de Terres Primeres, on tindrà lloc l’esdeveniment.

El comú i l’organització, com ja van fer l’any passat, han apostat per celebrar l’Spartan al centre del poble amb l’objectiu de centralitzar l’alta afluència de visitants que s’espera i beneficiar els comerços i restaurants. Ara bé, això també comporta una sèrie d’inconvenients, sobretot a nivell de mobilitat.

Des del comú es defensa que “les adaptacions i restriccions de mobilitat són necessàries per a poder encabir el màxim possible de proves a la zona urbana i poder atraure el màxim de visitants el més a prop possible d'hotels, comerços i restauració”

La prova que el passat setembre es va fer al parc del Prat Gran, ara es trasllada a dos aparcaments de barrera: el de Sant Miquel i el de Terres Primeres. De retruc, això comporta tallar la circulació a l’avinguda Joan Martí. Inicialment entre la rotonda de l’antic telecabina i la plaça del Consell, però es recomana que el tram posterior, fins a la plaça dels Arínsols, només s’utilitzi per part dels veïns i els comerços de la zona.

Això també obliga a fer canvis en el recorregut de l’L2 i l’L4, les línies de bus que travessen Encamp. Es desviaran, com ja van fer durant l’any d’obres a les avingudes, és a dir, pel carrer del Mirador.

Evidentment, els aparcaments de Sant Miquel i de Terres Primeres no estaran operatius -de fet ja s’han tancat i no obriran fins dilluns- . La resta de pàrquings del poble funcionaran amb normalitat. A banda, s'habilitarà un terreny a Príncep Benlloch per participants i voluntaris de la prova.

Al llarg d’aquesta setmana, s’han iniciat els treballs de muntatge dels recorreguts i de les proves. Des del comú es defensa que “les adaptacions i restriccions de mobilitat són necessàries per a poder encabir el màxim possible de proves a la zona urbana i poder atraure el màxim de visitants el més a prop possible d'hotels, comerços i restauració”. Es recorda que “l’any passat els participants van valorar molt positivament aquest tipus d'esdeveniment combinant la zona urbana amb els entorns naturals”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending