L’Spartan Race trastocarà el cap de setmana la mobilitat pel centre d’Encamp

Els aparcaments de Sant Miquel i Terres Primeres ja estan fora de servei i l’avinguda Joan Martí es tallarà, fet que obligarà a tornar a desviar els autobusos pel carrer del Mirador

Algunes de les proves ja estan muntades a l'aparcament de Sant Miquel.
Algunes de les proves ja estan muntades a l'aparcament de Sant Miquel. G. P.

La celebració el cap de setmana d’una nova edició de l’Spartan Race a Encamp ja es comença a notar al poble. L’organització de la prova esportiva ja està fent els preparatius dels dos dies de competició que, a més, comportaran restriccions de circulació i aparcament pels veïns, així com pels visitants previstos, que s’espera que siguin molts. Així, la mobilitat a l’avinguda Joan Martí quedarà tallada bona part dels dos dies i tampoc es podran utilitzar els aparcaments de Sant Miquel i de Terres Primeres, on tindrà lloc l’esdeveniment.

El comú i l’organització, com ja van fer l’any passat, han apostat per celebrar l’Spartan al centre del poble amb l’objectiu de centralitzar l’alta afluència de visitants que s’espera i beneficiar els comerços i restaurants. Ara bé, això també comporta una sèrie d’inconvenients, sobretot a nivell de mobilitat.

Des del comú es defensa que “les adaptacions i restriccions de mobilitat són necessàries per a poder encabir el màxim possible de proves a la zona urbana i poder atraure el màxim de visitants el més a prop possible d'hotels, comerços i restauració”

La prova que el passat setembre es va fer al parc del Prat Gran, ara es trasllada a dos aparcaments de barrera: el de Sant Miquel i el de Terres Primeres. De retruc, això comporta tallar la circulació a l’avinguda Joan Martí. Inicialment entre la rotonda de l’antic telecabina i la plaça del Consell, però es recomana que el tram posterior, fins a la plaça dels Arínsols, només s’utilitzi per part dels veïns i els comerços de la zona.

Això també obliga a fer canvis en el recorregut de l’L2 i l’L4, les línies de bus que travessen Encamp. Es desviaran, com ja van fer durant l’any d’obres a les avingudes, és a dir, pel carrer del Mirador.

Evidentment, els aparcaments de Sant Miquel i de Terres Primeres no estaran operatius -de fet ja s’han tancat i no obriran fins dilluns- . La resta de pàrquings del poble funcionaran amb normalitat. A banda, s'habilitarà un terreny a Príncep Benlloch per participants i voluntaris de la prova.

Al llarg d’aquesta setmana, s’han iniciat els treballs de muntatge dels recorreguts i de les proves. Des del comú es defensa que “les adaptacions i restriccions de mobilitat són necessàries per a poder encabir el màxim possible de proves a la zona urbana i poder atraure el màxim de visitants el més a prop possible d'hotels, comerços i restauració”. Es recorda que “l’any passat els participants van valorar molt positivament aquest tipus d'esdeveniment combinant la zona urbana amb els entorns naturals”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.