Una serenalla de xapa-corten presideix l’entrada del Parc Natural del Comapedrosa

L’escultura de l’artesà de la forma Jordi Illamola s’ha inaugurat aquest migdia en el marc de la fira la Pitavola, que ha tingut una bona acceptació en la segona edició

Olga Molné, Sergi Gueimonde i l'artista Jordi Illamola observen la serenalla.
Olga Molné, Sergi Gueimonde i l'artista Jordi Illamola observen la serenalla. EDUARD COMELLAS / COMÚ DE LA MASSANA

Una serenalla (una sargantana en el català més universal) confeccionat amb xapa-corten presideix des d’aquest migdia l’entrada del Parc Natural del Comapedrosa. L’escultura, feta per l’artesà de la forja Jordi Illamola, s’ha inaugurat en el marc de la fira la Pitavola, que s’ha celebrat a Arinsal des de divendres i fins aquesta tarda.

Un dels objectius de la Pitavola del Comapedrosa és posar en valor els oficis tradicionals i recuperar o enfortir la fauna i la flora d’aquell espai natural. L’any passat, durant la primera edició del mercat multidisciplinar, el ferrer artístic Jordi Illamola va realitzar en directe l’escultura d’una pitavola. L’obra va quedar instal·lada al centre d’Arinsal. I aquest any, ha repetit l’experiència, aquest cop amb una serenalla, que s’ha ubicat a la porta d’entrada del Parc Natural del Comapedrosa, ja que es tracta de l’espècie endèmica del parc.

“Aquesta serenalla l’he fet amb xapa-corten, donant-li volum al buit, i després he introduïts uns tons d’inoxidable per enriquir el material i donar color i rugositat a l’obra”, explica Illamola. La Pitavola, en la seva segona edició, ha tingut una notable acceptació, amb un bon grapat d’activitats i una quarantena de parades de productors locals, que han rebut força afluència de públic.

Comentaris

Trending