La Serenalla arriba als 16.000 visitants

Els concerts nocturns han sigut una de les activitats que més persones a reunit, sobretot a causa de les temperatures diürnes

El Prat Gran durant la celebració de la Serenalla aquest passat cap de setmana
El Prat Gran durant la celebració de la Serenalla aquest passat cap de setmana Anna Bonet

El balanç completament final de La Serenalla encara no ha pogut arribar, perquè el mercat encara no ha acabat. Malgrat això, s’espera que es pugui arribar, fàcilment, fins als 16.000 visitants fent recompte dels quatre dies en què ha estat activa. Els concerts nocturns han estat un dels principals atractius. Principalment, per les altes temperatures que han hagut al llarg de les jornades, i que únicament s’han vist relaxades al vespre. Amb tot, les xerrades a l’àgora també han tingut bona afluència.

El comú de La Massana i els responsables dels diferents estands estan més que satisfets amb el creixement de La Serenalla. Molts venedors ja havien estat amb anterioritat al mercat, i aquest ha estat un dels més productius per ells. Per a la corporació, segons el conseller de Turisme, Josep Maria Garrallà, també ha estat una edició que marcarà un abans i un després. “Tenim una gran varietat de públic, famílies, parelles, gent gran”, assenyala Garrallà, “i sumant els diferents aspectes, tenim un producte que requereix una feina molt important, però que funciona molt bé”.

Aquest any s’ha fet una aposta important a La Serenalla, i s’ha ampliat un 30% l’espai, amb la incorporació de ‘Portobello’, una zona principalment gastronòmica que fa referència al mercat londinenc. Aquest augment ha suposat per al comú, també, una inversió major. Garrallà ha indicat que, cada any, es destinaven uns 42.000 euros aproximadament. La quarta edició ha arribat als 60.000 euros. El retorn, però, assegura que està més que complet.

Concretament, Garrallà ha mencionat la gran difusió que ha tingut La Serenalla, sobretot, a través de les xarxes socials. Els mateixos paradistes han compartit contingut i han atret moltes persones no únicament del país, sinó també de fora. El gerent de la marca andorrana, ‘No working on powder days’ explicava que a ell ha vingut a visitar-lo gent de fora del Principat, com València. També hi ha estands que no són nacionals, però han estat els mínims. De fet, un 85% de les parades han estat de producte local.

Una altra de les novetats d’aquest any ha estat afegir un concert nocturn, i tenir-ne dos. Aquest primer dijous, ha afirmat Garrallà, “ha estat espectacular”. Els paradistes ho confirmen, que la gent tenia molta gana de Serenalla. “Ha sigut com un dissabte o divendres, molta gent, i el concert va funcionar molt bé”, ha explicat el conseller. El més important per a l’organització ha estat que tothom tingués el seu lloc, el seu espai i la seva activitat per fer i sentir-se integrat. “Tots estaven ben ocupats des de les deu del matí fins a les dotze de la nit”, ha apuntat Garrallà.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending