La segona edició del Motand creix en durada, activitats i pressupost

L’esdeveniment tindrà lloc entre el 28 i el 30 de juny a les avingudes Santa Coloma i Enclar i la injecció econòmica del comú passa de 30.000 a 40.000 euros

La segona edició del Motand s'ha presentat aquest dimarts.
La segona edició del Motand s'ha presentat aquest dimarts. G. P.

Andorra la Vella aposta fort pel Motand. L’esdeveniment tornarà a finals del mes vinent i ho farà amb més dies -es passa de dos a tres, del 28 al 30 de juny-, més ubicacions dins la recta que conformen les avingudes Santa Coloma i Enclar, més col·laboradors (fins a 37) i més pressupost. El comú aportarà 40.000 euros, 10.000 més que en l’edició de l’any passat. El cònsol major de la capital, Sergi González, ha destacat la voluntat que “aquest nen creixi” i que ho faci també a nivell nacional, tot avançant la voluntat de col·laborar, a partir de l’any vinent, amb Andorra Turisme.

El segon Motand ha estat presentat aquest dimarts i tots els impulsors han volgut posar en relleu que aquesta edició ha d’evidenciar la seva consolidació. De fet, creix de forma exponencial. Ho fa en durada, ja que de la jornada única del 2023 es passa a tres dies. Ja el divendres 28 a la tarda, coincidint amb la sortida de les escoles, hi haurà activitats, sempre amb el centre neuràlgic de les avingudes de Santa Coloma i d’Enclar. L’esdeveniment s’allargarà fins al dia 30 i també inclourà la ruta Rider 468, que confia superar els 250 participants de l’any passat.

“La primera edició va ser un gran èxit”, ha afirmat González, tot recordant que al llarg dels dos dies l’esdeveniment va tenir més de mil visitants. Per això, es deixa clar que “hi creiem molt” i, de fet, s’assegura que, més enllà del creixement d’aquest any, de cara al futur es vol ser encara més ambiciós. “Fa uns dies vam parlar amb el ministre sobre accions que estem fent a Andorra la Vella i hem de veure com podem col·laborar”, ha indicat. En aquest sentit, ha remarcat que el Motand “sorgeix dels mateixos comerciants”.

Enguany, el comú incrementa el pressupost. Passa de 30.000 a 40.000 euros. I la cita més que duplica els col·laboradors. Dels 17 del 2023 se salta a 36, que es repartiran al llarg de sis ubicacions. També es preveuen més activitats infantils i mantenir l’exhibició que l’any passat va captivar els visitants. En aquest cas, amb el pilot Narcís Roca. Una altra de les novetats serà la desfilada que tindrà lloc pels carrers de la capital.

A aquesta, hi participaran els inscrits a la Rider 468, la ruta que organitza la Penya l’Esquirol. L’any passat es va arribar a 250 motoristes. El seu vicepresident, Toni Soler, ha apuntat que la intenció és que sigui una xifra encara més alta. Des del sector de la moto, el seu portaveu, Carles Sansa, ha valorat positivament les dades de col·laboradors. “Constatem l’èxit de l’esdeveniment, hi ha un compromís dels negocis amb una activitat que ja és en clau de país i de la qual es pot treure pit”, ha comentat.

Comentaris (2)

Trending